Košarka

Meč odluke za Mitrovića

Asvel ili Monako – dilema će biti otklonjena večeras, jer će od 20.45 časova dva tima igrati majstoricu finala francuske Pro A lige.

Tim crnogorskog selektora Zvezdana Mitrovića vodio je 2:0 u finalnoj seriji i to nakon dvije rutinske pobjede (81:71,73:67), ali je zatim na dva gostovanja propustio priliku da dođe do titule. Prvo je u trećoj utakmici Asvel doživio težak poraz 97:62, a prije tri dana nije iskoristio ni drugu šansu za titulu, jer je u četvrtoj utakmici finala francuske Pro A lige izgubio 89:81. “Kneževi” su tada meč riješili u drugom poluvremenu, a izuzetno agresivnom odbranom su natjerali rivala na 23 izgubljene lopte, što je i odlučilo pobjednika.

Ali, tim Zvezdana Mitrovića večeras od 20.45 časova pred svojim navijačima igra majstoricu i imaće priliku da osvoji 19. titulu. Interesantno je da će Mitrović juriti trofej protiv Monaka, sa kojim je prethodne tri godine osvajao Kup Francuske, a koji sada sa klupe vodi Saša Obradović.

“Znamo odlično karakteristike Monaka. Krasi ih agresivna odbrana, kojom su i došli do posljednje pobjede, lako smo propustili priliku da dođemo do trofeja, taj poraz nije tragedija. Cijele sezone smo se borili da bi imali tu prednost domaćeg terena u posljednjem odlučujućem meču, a nadam se da ćemo znati da je iskoristimo”, kazao je Mitrović.

Send this to a friend