Košarka

Meč u Podgorici je nova šansa za dokazivanje

Darušafaka je u Podgoricu stigla sa željom da se bori za pobjedu, prema riječima trenera Seldžuka Emaka. Istanbulski tim je ostvario svega dvije pobjede u Evroligi ove sezone. U srijedu je na svom terenu poražen od CSKA 80:65.

Ipak, Ernak vidi brojne pozitivne pomake u igri ekipe za koju košarkaška javnost Evrope uglavnom smatra da je zalutala u elitno takmičenje.

“Protiv jednog od najboljih timova Evrope u srijedu smo imali dobre periode igre. Skupa su bila samo dva loša perioda, po pet minuta u prvoj i trećoj četvrtini. Kad odigrate tako protiv CSKA, to je razlog za optimizam pred ovaj meč u Crnoj Gori”, rekao je Ernak.

Darušafaka igra sve više timski, ne oslanja se pretjerano na igrače poput Daglasa, krilnog centra Evansa, centra Majkla Erika, beka Markela Brauna ili Peinersa. Ključni igrač sve više je turski reprezentativac Kartal Ozmizrak, zatim Muhamed Bajgul i Doguš Ozdemiroglu… Pod košem, iskusni centar Oguz Savaš pruža ekipi dodatni kvalitet.

“Naši ciljevi su dugoročni. Želimo da se posvetimo razvoju mladih turskih igrača, koji igraju sve bolje. U Podgorici imaju još jednu novu priliku da se dokazuju. Imamo šansu, pobijedili smo u prvom dijelu sezone. Očekujem dobar pristup protiv ekipe koja se žestoko pojačala u decembru. Rasterećeni smo, bićemo spremni da se borimo”, rekao je Ernak.

2 Komentara na "Meč u Podgorici je nova šansa za dokazivanje"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend