Košarka Petar Popović se nada uspjehu u meču petog kola ABA lige

Mega je mlada i agresivna ekipa, ali je naš cilj pobjeda

foto: KK Budućnost Voli

Ostali su bez šansi za plasman u Top 16 fazu Evrokupa porazom od Oldenburga u srijedu u “Morači” pa se sada mogu maksimalno fokusirati na ABA ligu. Prvi naredni izazov u regionalnom takmičenju je u nedjelju u neobičnom terminu. Košarkaši Budućnost Volija u podne gostuju Mega Bemax-u u Hali sportova Ranko Žeravica u petoj rundi.

Prethodnih devet zvaničnih mečeva u oba takmičenja ogolili su sve probleme ekipe koju je vodio Slobodan Subotić, a sada Petar Mijović. Naročito je muka bilo u odbrani koja je u većini mečeva bila premekana. Posljednji u nizu takav duel “plavi” su odigrali protiv Njemaca. A, prethodne dane iskoristili su kako bi pokušali da koliko-toliko isprave greške. Petar Popović i drugovi nemaju izbora, moraju slaviti u kultnoj dvorani.

“Kao i u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu, očekivanja i ciljevi su uvijek veliki”, rekao je Popović.

Regionalno takmičenje ove godine je ujednačeno, već u prva četiri kola bilo je iznenađenja.

“Sigurno da nas čeka teška utakmica. ABA liga je ove godine ujednačena. Potrebno je da vidimo gdje smo griješili u prethodnim utakmicama, zaboravimo poraze i okrenemo se sljedećim protivnicima kako bismo došli do pobjeda koje su nam potrebne”, jasno je poručio borbeni Cetinjanin.

Najmlađa ekipa ove sezone u ABA ligi je upisala samo jednu pobjedu, ali je to donekle bilo i očekivano. Dejan Milojević će i ove sezone imati zadatak da izvuče maksimum iz Ognjena Čarapića i drugova koji u svaki meč ulaze silno motivisani. Kao i svih prethodnih godina “rozi” forsiraju brzu košarku koja baš i ne odgovara crnogorskom šampionu.

“Mega je izuzetno mlada ekipa, igraju brzo i svake godine su interesantni za gledanje. Na početku ove su imali težak raspored i iz toga izvukli samo jednu pobjedu, ali su ekipa koja je izuzetno opasna, agresivna i brza”, ističe bivši igrač Mege.

A, recept za pobjedu protiv ekipe koju su u Podgorici savladali tokom pripremnog perioda je agresivna odbrana koju je Budućnost prikazivala tek na momente.

“Moramo igrati jako od prvog momenta, nametnuti naš ritam kako bi spriječili da nas uvedu u brzu utakmicu. Igrali smo prijateljsku utakmicu sa njima tokom ljeta, poznajemo se i treba da odigramo kao u drugom poluvremenu tog meča”, poentirao je Petar Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nije bitno
Gost
Nije bitno

Idemo pobjeda protiv nikad slabije Mege za vrh ABA poslije petog kola, gdje nam je i mjesto. Samo jako i bez potcjenjivanja i lagana pobjeda.

domaćica
Gost
domaćica

Kako ce vas napunit Atić i Stanić 👌

Nije bitno
Gost
Nije bitno

😊😄🤗👌👌👌

Send this to a friend