Košarka Turnir u Nikšiću

Memorijal Miodrag Baletić: Podgorica i Budućnost Bemax u finalu

Košarkašice Podgorice i Budućnost Bemaxa igraće sjutra za trofej prvog memorijalnog turnira ,,Miodrag Baletić”, koji je juče počeo u Nikšiću.

U čast nekadašnjeg trenera brojnih klubova i prvog selektora ženske reprezentacije Crne Gore, pod čijim vođstvom se pisala istorija, tri kluba nastupila su na turniru. Legendarni trener zaslužio da u svom gradu bude organizovan turnir, ali na većem nivou, sa znatno više ekipa, ali prvi memorijal prilika je da uglavnom mlađe crnogorske igračice pokažu svoj potencijal.

Polufinale donijelo je duel domaćeg Nikšića i Podgorice. Domaćin je bio ravnopravan samo u prvoj četvrtini (vodio 19:14), a sve nakon toga bilo je u znaku gošći, koje su dominirale. Nakon tajm auta Petra Stojanovića, igračice Podgorice su se “upalile”. Agresivna odbrana, donijela je lake poene iz tranzicije, a trojkama je Podgorica ekspresno napravila razliku. Serijom 31:6 gošće su od -5 došle do +20 za nešto više od šest minuta, pa je već tada bilo jasno da će se gledati meč u jednom smjeru. Za razliku od prvih 12 minuta kada je raspoložena bila samo Begović (15 od 30 poena), već do poluvremena u timu Podgorice upisale su se sve igračice osim Radulović i Kuzmanović.

Sredinom treće dionice bilo je i 30 razlike (65:35), a iako je Nikšić uspio da napravi reakciju i serijom 14:0 smanjio zaostatak, Podgorica je pred posljednjih 10 minuta imala +21 (kao na poluvremenu) – 74:53, a do kraja je sve bila stvar rutina gošći…

Finalni meč Podgorica i Budućnost Bemax igraće sjutra od 12 časova.

Send this to a friend