Košarka Tužan, ali ponosan

Mihailović: Ispali smo zbog slabog prvog dijela, bolje da ne komentarišem odluke sudija u finišu

foto: FIBA Eurobasket 2022

Priznao je Vlado Mihailović da je naša selekcija odigrala slabo u prvom dijelu susreta sa Njemačkom, ali i da su arbitri u finišu mogli neke odluke da donesu drugačije.

Crna Gora je nakon minus 27 na početku nastavka, došla na samo tri poena zaostatka u meču sa Njemačkom, ali nije preokrenula.

“Veoma loše prvo poluvrijeme koštalo nas je plasmana u četvrtfinale, što bi bila senzacija. Međutim, ponosan sam na reakciju ekipu jer je u jednom trenutku izgledalo da ćemo da doživimo potpuni krah. Ostavili smo srce na parketu i došli u poziciju da možda i pobijedimo”, rekao je bek Crne Gore.

Sve je odlučeno poslije nesportske greške Perija, 24 sekunde prije kraja.

“Ne mogu da komentarišem finiš sa ovoliko njihovih bacanja, kao ni sve što se dešava od starta prvenstva. Idemo dalje, ovo je za nas uspješno prvenstvo, kojim možemo da budemo zadovoljni”, dodao je Mihailović i istakao da su arbitri propustili šansu da možda više kazne neke poteze njemačkih košarkaša, prije svega udaranje Dubljevića od strane Loa, kao i faul Šredera u kontri nad Drobnjakom:

“Bilo je guranja sa leđa, ali se ništa nije posmatralo. Mogle su da budu nesportske greške, ali to nisu arbitri htjeli da pogledaju, a kamoli da nam sude. Nećemo da kukamo, šta da se radi”.

Send this to a friend