Košarka Mladi stručnjak dobio povjerenje uprave plavih

Mijović: Budućnost je veliki klub, sa pritiskom mora da se živi

foto: KK Budućnost Voli

Još od 18. oktobra kada je ekipu preuzeo od Slobodana Subotića, u vazduhu je lebdjela dilema šta će se dešavati. Naročito nakon što je prilikom preuzimanja imao uz sebe dodatak do daljnjeg. A, onda je Budućnost Voli pokazala da vjeruje svojim snagama Petar Mijović je od prije dva dana zvanično postao šef stručnog štaba crnogorskog šampiona kojeg će voditi i u narednoj sezoni.

Tako je mladi stručnjak dobio podršku koju je apsolutno zaslužio i sada će moći da se koncentriše za treninge koji će se odrađivati do kraja juna, a onda kasnije i početak priprema za iduću sezonu.

Bio je zadužen za mlađe selekcije, Studentski centar, bio je pomoćnik, pa v.d. trenera i sada konačno prvi trener.

“Iskreno, ja ne razdvajam previše sve te situacije. Da bi se posao napravio u mom odnosu, postavljanju na relaciji trener uprava, trener igrači, ja nijesam imao prefiks v.d. Sada, za razliku od prošle sezone, dobijam priliku da sastavim tim, odradim pripreme, posložimo stvari na nivo koji je potreban za visoke ciljeve kluba”, rekao je Mijović na početku razgovora za Dnevne novine.

Mijović je sa ovim igračima koji će biti u rosteru za narednu sezonu već dovoljno dugo. Cijelo prošlo ljeto pripreme, pa turbulentan početak sezone, a onda sjajan niz i rezultata i odlične igre. Nakon pauze zbog korona virusa “plavi” su se 4. aprila vratili treninzima i radiće do kraja juna. Dobra prilika da se napravi podloga za ljeto i pripremni period.

“Post takmičarski period je jako značajan za svakog igrača. U ovom periodu radimo jako u teretani, dok u tehničko taktičkoj obuci radimo na elementima za koje objektivno u sezoni, na dvije utakmice nedjeljno, imamo manje prostora. Ovo je važan period da se podigne u individualnom smislu, a ove sezone posebno važno, jer je iza igrača duža pauza zbog poznatih događaja u cijelom svijetu”, dodao je Mijović.

Razmišljanja trenera i uprave su se poklopila plan je da se iz drugog plana čeka šansa za veći rezultat. Tako je bilo i u istorijskoj sezoni kada je osvojena titula šampiona ABA lige.

“Naravno da je bitno da imamo ista razmišljanja, jer jednostavno je to i potreba. Sve limite i nedostatke moramo rješavati naglašenim timskim pristupom i na terenu i van njega. Na taj način se postavlja i takav pristup zahtijevam i od saradnika i od igrača”, jasan je Mijović.

U prvoj pravoj sezoni kao trener Budućnosti Mijović neće imati pritisak rezultata. Međutim, 38-godišnji Baranin zna da uz “plave” uvijek ima pritiska.

“On je uvijek prisutan. Budućnost je veliki klub, jak organizaciono, svake godine u vrhu i kao takav pritisak se podrazumijeva. Sa njim i odgovornošću nošenja dresa Budućnosti mora da se živi, da se od njega napravi prednost i moranje da se svaki dan iskoristi da iz njega tim izađe jači i bolji”, poručio je na kraju Petar Mijović.

Sjajni stručnjak je prošle sezone preporodio ekipu, doveo je do drugog mjesta na tabeli regionalnog takmičenja, stigao na korak od plasmana u drugu fazu Evrokupa nakon očajnog starta, osvojio Kup Crne Gore (uz titulu prošle sezone)… Dovoljno da ubijedi čelnike Budućnosti da mu daju podršku.

Send this to a friend