Košarka Trener Budućnosti Voli nije zadovoljan

Mijović: Daleko smo od onoga što smo radili na početku sezone

Koliko igra Budućnost Volija trenutno zavisi inspiracije od bekova Džastina Kobsa i Nikole Ivanovića, pokazao je poraz od Mornara 85:82 u Baru, u 5. kolu Evrokupa.

Kobs je u drugom poluvremenu i produžetku ubacio svega poen (nakon osam poena u prve dvije dionice). Šutirao je iz igre 14-4. Ivanović je prve poene dočekao na pola posljednje dionice, duel je završio sa 12 poena, šutirajući 11-4 iz igre…

U završnici regularnog dijela i produžetka, kada su Nikola i Džastin preuzimali odgovornost šutevima iz ,,jedan na jedan” situacija – koševi nijesu stigli. Nakon niza odličnih partija, prije svega Ivanovića, osjetio se umor. Iz objektivnih razloga, jer debi pojačanja, beka Amadea Dela Valea, očekuje se tek za vikend; nema pravo igranja u grupnoj fazi Evrokupa. Italijan je nastupao u ovom takmičenju već ove sezone za Gran Kanariju.

Budućnost Voli nije uspjela da sprovede ,,plan A” u napadu, a to je pik-en-rol. Centar Dragan Apić ubacio je svega dva poena, a Vili Rid 13 za 22 minuta na parketu. A kao glavni razlog lošije realizacije u napadu trener Petar Mijović ipak vidi nesigurnost u odbrani.

“U ovom meču smo morali drugačije da izgledamo bolje u odbrani. Iz kontinuiteta dobre defanzive trebali smo da dobro otvaramo teren, da odigramo u tranziciji mnogo više nego što smo igrali protiv Mornara. I to protiv ekipe sa skraćenom rotacijom”, rekao je Mijović.

Izostali su i poeni ,,četvorke” Danila Nikolića iz pik-en-popa – meč je završio sa sedam poena, šutnuo je za 33 i po minuta na parketu svega četiri puta iz igre.

“Trebali smo da trčimo mnogo više, a da bi trčali, morali smo da nešto odbranimo. U kontinuitetu nijesmo branili, praktično ništa. I Mornar je mnogo manje ,,pomagao” sa strane Danila Nikolića, tako da nijesmo uspijevali da ga pronađemo u situacijama gdje je najjači, a to su otvoreni šutevi”, objasnio je Mijović.

Kada je Džastin Kobs u pitanju, forsiranje šuta u završnici nije donijelo rezultat u duelima, prije svega sa Džejkobom Pulenom…

“Jednostavno, Kobs je imao nekoliko otvorenih šuteva, neke situacije koje je sam sebi dobro iskreirao. Lopte nijesu ušle, ne vidim to kao ključni momenat poraza. A ključni se desio mnogo ranije, jer mislim da smo morali da sa mnogo više energije, čvrstine i intenziteta meč riješimo ranije”, dodao je strateg ,,plavih”.

Od analize igre pojedinaca, za Mijovića je mnogo bitnije ono što je vidio na timskom planu pristupa igri.

“Ušli smo u ritam koji nije bio pobjednički, niti put do pobjede u ovoj utakmici. Iz toga nijesmo, osim u tim kratkim intervalima, uspijevali da se iz toga izvučemo. Potpuno zaslužen trijumf Mornara, moram to naglasiti”, dodao je Mijović.

Ekipa je propustila priliku da pobjedom otvori vrata Top 16 faze, već sada, nakon pet kola u grupi B. Slijedi nešto povoljniji raspored utakmica, nakon ABA derbija u nedjelju…

“Nama ostaju određeni problemi, koji su evidentni u odbrani. Daleko je to od onoga što smo radili na početku sezone, od onoga što radimo na treningu. Moramo pronaći razloge ovog poraza nakon tijesnih pobjeda. Da iz toga izađemo čvršći i jači i što prije se vratimo na pobjednički kolosjek”, zaključio je Mijović.

Budućnost Voli će u nedjelju, u 5. kolu ABA lige, biti na velikom iskušenju – gostovanje Cedevita Olimpiji u Ljubljani će kazati mnogo, kada je u pitanju trenutno stanje forme podgoričkog tima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dakson
Gost
dakson

Razbiće vas Olimpija!

delboj
Gost
delboj

Jedino ti Ejim igra odbranu. Rid jedan napad odlican, drugi nidje ga nema… Cak ni Petar ne igra odbranu kao proslih sezona. Zaboravi na igru sa 12 igraca i raspodijeljenom minutazom po 20 minuta. To je radio Dusko Vujosevic protiv Evroligasa kad je imao 12 osrednjih igraca da bi nadoknadio kvalitet kojeg nije imao. Tako ces od svakog igraca dobit… Više »

Send this to a friend