Košarka Plavi se spremaju za novu sezonu

Mijović: Nadam se da ćemo biti na nivou do meča sa Brešom

foto: KK Budućnost Voli

Bili su u jednom momentu u veoma teškoj situaciji, otpale su izuzetno jake provjere u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, ali kada se otvorila mogućnost nijesu dozvolili da ispuste takvu priliku. Košarkaši Budućnost Volija završili su turneju u Kranjskoj Gori gdje su odigrali tri utakmice, vratili se u Podgoricu gdje su nastavili pripreme pred početak nove sezone.

S obzirom kako se situacija razvijala Petar Mijović i njegovi saradnici mogu biti zadovoljni kako je sve izgledalo u Sloveniji. “Plavi” su za sada odigrali pet utakmica, upisali svih pet pobjeda, a generalna proba zakazana je za sjutra. Rival u “Morači” će biti Mornar, a na istom mjestu u utorak počeće sezona u Evrokupu u goste stiže Breša.

“Zadovoljni smo se vratili iz Slovenije. Jedna jako značajna turneja i mečevi za nas kako bi definisali trenutno stanje i pravac u kojem treba da radimo do prvog meča u novoj sezoni”, rekao je Mijović.

Dvije pobjede protiv Studentskog centra u Podgorici, nakon toga ubjedljive partije protiv Triglava i Podčetrteka, a onda i najveća pobjeda u dosadašnjem dijelu priprema. Savladana je Cedevita Olimpija, izuzetno kvalitetan rival koji je u ovom pripremnom periodu odigrao nekoliko vrhunskih utakmica. Mijovića posebno raduje činjenica da je crnogorski šampion i oslabljen (Vili Rid danas stiže, Aleksa Ilić povrijeđen) pokazao koliko može.

“Protiv Cedevite smo pokazali da i u ne punom sastavu možemo da se pohvalimo određenom čvrstinom i da kroz tu čvrstinu i maksimalni pristup defanzivnim obavezama igramo i pobijedimo jake protivnike”, istakao je Mijović.

U odnosu na neke ranije sezone, glavni problem Podgoričana ovog ljeta bio je mali broj kontrolnih utakmica. Zbog toga se Nikola Ivanović i drugovi trude da kroz treninge stiču potrebno samopouzdanje. A, Mijović i njegovi pomoćnici da što bolje uigraju novajlije Rašada Vona, Dragan Apića i Melvina Edžima.

“Duel protiv Mornara će biti jako značajan za nas, jer smo u velikom hendikepu što se tiče broja kvalitetnih utakmica. Početak prvenstva u tom smislu ne čekamo na maksimalnom nivou za ovaj period. Optimizam gradimo kroz trening, samopouzdanje podižemo kroz svaki dobro odrađen trening. Nadam se da ćemo i u ovom periodu do Breše značajno poraditi na određenim stvarima koje moraju da budu na većem nivou, a da nadogradimo sve ono što je bilo dobro na ovim utakmicama”, istakao je Mijović i da stručni štab čeka nalaze povrede Ilića.

“Nadamo se da nije nešto što će ga na duže odvojiti od terena. Ali, spremamo se da i bez njega na visokom nivou dočekamo Brešu”.

A, italijanskog predstavnika će u utorak dočekati prazna “Morača”. Naravno, razlog je dobro poznat pandemija korona virusa. Do ko zna kada “plavi” će bez vjerne publike igrati u oba takmičenja.

“Mi smo jedna od najpogođenijih ekipa kada je to u pitanju. Svi znamo koliko nam znači naša publika, koliko Varvari znače za naš klub i naše momke. Pokušaćemo da u tim okolnostima nađemo dodatnu odgovornost i dodatnu energiju i preko tog problema, koji nije mali, prođemo uspješno i prebrodimo sve prepreke”, poentirao je Petar Mijović.

Send this to a friend