Košarka Reakcije trenera

Mijović: Nedostajalo nam je kreativnosti, Dela Vale rješenje

Do posljednjeg sekunda Budućnost Voli strepila je u meču protiv FMP-a (77:76), u “Morači”, u nedjelju. Samo sedam asistencija, a devet izgubljenih lopti, imali su “plavi” u trijumfu u 4. kolu ABA lige i to je opomena.

Velika odgovornost bila je na plejmejkerima, a Džastin Kobs i Nikola Ivanović skoro cijelo drugo poluvrijeme proveli su zajedno na terenu. Do momenta kada je Ivanović u posljednjem napadu FMP-a odigrao perfektnu odbranu i izbio loptu iz ruku beku Nenadiću – Kobs je ubacio 24, a Nikola 19 poena. Ipak, plejmejkeri su imali zajedno svega šest asistencija.

Ekipa je šutirala trojke sa vrlo loših 17 procenata realizacije (30-5), a bilo je tu mnogo otvorenih šuteva. Za novo samopouzdanje i svježinu vrlo važni biće nesumnjivi kvalitet i takmičarska forma pojačanja Amadea dela Valea, čiji se debi očekuje vjerovatno za vikend.

“Upravo ove situacije pokazuju koliko nam je bitan dolazak Dela Valea. To je talentovan igrač koji može dosta sa loptom da kreira, što je jako bitno. To nije igrač kalibra vrhunskih šutera, ali je šuter ritma i može da bude jako opasan. Treba nam podrška za Kobsa i Ivanovića u domenu kreiranja”, rekao je trener Petar Mijović.

U vrlo delikatnom momentu Dela Vale je angažovan, kada je, nakon odluke da napusti Gran Kanariju, bio interesantan mnogim jakim klubovima Evrope.

“Još jedna stvar koju treba istaći je i tržište u ovom momentu, koje je na poziciji ,,dvojke” suženo. U razgovoru sa našim trenerima koji rade na visokom evropskom nivou, a koji tragaju za sličnim profilom igrača, vidim da je jako teško pronaći igrača koji može da odgovori zahtjevima. Dela Vale je bio jedan od njih i mislim da može da nam donese mnogo dobrog”, dodao je Mijović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Odlicno za Dela Valea. Nadam se da ce biti na nivou kojem je bio do sad. Zelio sam ga jos u sezoni kas som nastupali u Evroligu…
Samo ipak treba vidjeti sad sto sa Zugicem i Popovicem. Veliak greska bi bila da se Zugicu smanji minutaza.

Privacy
Gost
Privacy

Tako je treneru da treba bek koji umije da kreira igru i da ne grijesi prilikom dodavanja ili pasa ,jer vidimo da se Popovic najgore snalazi upravo u toj stavci.

Send this to a friend