Košarka

Mijović: Nisam očekivao odlazak Repeše, cilj je titula prvaka Crne Gore

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli htjela ili ne mora da zaboravi finalnu seriju ABA lige (makar igrači i stručni štab), jer počinje Super liga Crne Gore.

A vicešampion naše zemlje sa novim trenerom i drugačijim rosterom ulazi u domaće prvenstvo u odnosu na Evroligu i ABA ligu cilj “plavih” je da vrate titulu u svoje odaje, koja je izgubljena prošle sezone od Mornara.

Novi strateg Budućnosti je Petar Mijović, dojučerašnji trener Studentskog centra (filijala Budućnosti) i juniorske selekcije “plavih, te bivši šef stručnog štaba Zete, Baškimija i Prištine, te nekadašnji pomoćnik Luke Pavićevića u francuskom Roanu i reprezentaciji Crne Gore.

“Iskreno, nisam očekivao da će Jasmin Repeša otići prije kraja crnogorske lige, tako da je poziv predsjednika Dragana Bokana za mene predstavljao iznenađenje”, rekao je Dnevnim novinama 37-godišnji Mijović, koji nikada nije krio da ima visoke ciljeve…

“Kada sam odlučio da se bavim trenerskim poslom, od prvog dana me vukla ambicija, kako u radu sa najmlađima, tako i sa seniorima. Za ovo se spremam duže vremena i mislim da sam kadar da izazovima odgovorim uspješno.”

Budućnost je za Super ligu morala da prijavi tri stranca, a na Mijovićevo insistiranje to su Nemanja Gordić, Džejms Bel i Edvin Džekson. Tako su svoju misiju u “plavom” završili Noris Kol, Erl i Koti Klark i Devin Vilijams.

“Izbor stranaca je lično moj. Pratio sam pomno cijelu sezonu, sagledao sam cjelokupnu situaciju. Mislim da su igrači koji ostaju motivisani za novi početak i ozbiljan posao koji imamo ispred sebe. Cilj je da titulu Crne Gore vratimo u Budućnost.”

Mijović je prvom timu priključio Fedora Žugića i Igor Drobnjaka, a nakon odlaska Erla Klarka je evidentno da “plavi” imaju problem na “četvorci”, jer je tu samo Danilo Nikolić.

“Znam da ostajemo limitirani na toj poziciji, ali imam ideje kako da to riješim”, jasan je Mijović.

Perspektivni strateg je – makar za sada kratkotrajno rješenje, jer će voditi klub do kraja sezone u domaćem prvenstvu. Ali, da li sebe vidi kao “dugoročno rješenje”…

“Ne mogu se praviti dugoročni planovi u ovom poslu. Daću sve od sebe da ispunim ono što se od mene očekuje, a tada ćemo imati jasniju sliku. O tome ne razmišljam, već samo o prvom treningu i utakmici sa Lovćenom”.

Petar Mijović će dakle danas protiv Lovćena u Super ligi debitovati na klupi “plavih” poslije samo jednog odrađenog treninga. Najveći posao ga očekuje na polju motivacije nakon što je izgubljeno finale ABA lige…

“Sve je još svježe, a igrači su psihofizički istrošeni. Nakon naporne sezone u Evroligi i teških mečeva u ABA ligi, moram da ulijem momcima novu energiju i motivaciju. To je osnova da ostale stvari “legnu”, poručio je Mijović, koji vjeruje da će da “klikne” sa igračima.

“Moj primarni zadatak je da oporavim igrače, kako bi bili maksimalno spremni i posvećeni, jer je to jedini način da vratimo titulu u Podgoricu, što je imperativ. U suprotnom ćemo imati poteškoća, ne samo protiv Mornara, već i protiv respektabilnih ekipa kao što su Lovćen i Sutjeska. Svi u Super ligu ulaze sa određenim ambicijama i svi će protiv Budućnosti igrati iznad svojih mogućnosti”, podvukao je Petar Mijović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Delta sity
Gost
Delta sity

A to vam nece biti tesko osvojiti. Jedino vam je to ostalo. A nasa liga je bez briga.

Samo neko ko ce da igra i da zaradjuje za zivot granice CG ce mu biti male.

Navijac
Gost
Navijac

I ok, prodje sve, zavrsi se horor kako se zavrsi, i sad ja moram da se pitam sta dalje po pitanju zvezde? Ocemo li da im cratimo, sto bih najradije, ali tako upadamo u zacarani krug, ili da iskuliramo…

hawara
Gost
hawara

jelj mu ovo zljatnji sahat

Boris
Gost
Boris

hahahahah a sa kime to igrate u Cg osim sa Mornarom? jadna drzava, jadna i liga!

Anonimus
Gost
Anonimus

Pa okreni se onda Srbiji ili Bosni, svako tamo dje ga srce vuče…

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Sa Ibrom.

Przi
Gost
Przi

Bravo, neka se razvijaju lokalci, tako treba! Srecno!

Uraaa
Gost
Uraaa

Bokane odlazi

Send this to a friend