Košarka Budućnost Voli može mnogo bolje, ali je važna pobjeda nad FMP-om

Mijović: Samo smo u drugoj četvrtini bili na nivou, ako se brzo ne trgnemo bićemo u problemu

foto: KK Budućnost Voli

Trener Budućnosti Voli Petar Mijović bio je zadovoljan pobjedom nad FMP-om, ali ne i igrom svojih izabranika.

Naročito mu je zasmetao odnos na početku drugog poluvremena.

“Ključno je bilo u prvih nekoliko minuta nastavka, kada smo izgubili fokus i koncentraciju. Imali smo između osam i 10 poena prednosti, ali ne i igru koja je bila u skladu sa tim. Mnogo smo promašivali otvorene šuteve i to prije svega naše najjače opcije. Ivanović, Nikolić i Šehović šutirali su 2/20 za tri. To je vratilo FMP skroz, samopouzdanje nam je palo, „smrzle“ su nam se ruke. Ušli smo u prazan hod, moramo da nađemo razloge zašto nam se već drugi put da u utakmici koja ni blizu riješene petorka ili neki igrači ne uđu sa maksimalnim fokusom, što nam se sveti”, rekao je Mijović.

Istakao je da je zadovoljan samo drugom četvrtinom.

“Znao sam da će biti teško jer FMP ima dobrog trenera i sedam dana da spremi i odmori ekipu. Bili smo dobri samo u drugoj četvrtini, kada smo tokom sedam-osam minuta našli petorku, koja je bila sjajna u odbrani i poenterski raspoložena”.

Priča da je Budućnost jedan od favorita u ABA ligi, opustila je “plave”, ističe mladi stručnjak.

“Kao da nas nekako omekšava priča da smo uz Zvezdu najveći favoriti i da je dovoljno da izađemo na parket i kvalitet pretočimo u pobjedu. To nije tako jer u ovoj ligi je dosta kvalitetnih timova. Ovaj naš meč kao i duel jutros između Mege i Crvene zvezde to pokazuju”.

Nada se brzoj reakciji ekipe.

“Ukoliko se ne trgnemo, brzo ćemo biti u problemu jer ne želimo da idemo ovim putem. Hoćemo da smanjimo prazne minute, a na meni da je nađem razlog zašto nakon odlične druge četvrtine nismo tako ušli u treću”, zaključio je Mijović.

Budućnost Voli će u sljedećem kolu za sedam dana gostovati Cedevita Olimpiji u Ljubljani.

Send this to a friend