Košarka Budućnost Voli jasno cilja četvrtfinale Evrokupa nakon pobjede nad Burgom u Morači

Mijović: Tražimo šansu za brejk

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli spremna je da preuzme teret jasnog kandidata makar za četvrtfinale Evrokupa. Pobjeda nad Burgom 108:80 na startu Top 16 faze u “Morači” ne donosi novi teret očekivanja za “plave” oni vjeruju u svoj kvalitet.

To je i jasna poruka trenera Petra Mijovića, povratnika nakon preležanog korona virusa. Igrači su se potrudili, da strategu”plavih” povratnički meč na klupi učine što lagodnijim i manje stresnim; duel sa jakim francuskim timom riješen je do sredine treće dionice. Uz fantastičnu napadačku partiju i klupski rekord po broju poena na Evrokup meču.

Važna gostovanja

Naredni meč, u gostima Cedevita Olimpiji u Ljubljani 19. januara, ,,plave bi mogao značajno primaći ostvarenju novog cilja plasmanu među najboljih osam u Evrokupu.

“Nijesmo se mnogo osvrtali ni nakon kritika u javnosti, pa nećemo ,,letjeti ni nakon ovakvih pobjeda… Kad napravimo dobar trening mi smo zadovoljni, a ovakve pobjede nas podižu. Mi smo na startu Evrokupa bili od šestog do 12. mjesta po kvalitetu. Virtus je favorit takmičenja, Lokomotiva je izuzetan tim, a izgubila je od Pariza kući, Unikaha je sjajna, to su ekipe koje mogu da igraju Evroligu u svakom trenuntku. Mi ćemo da se trudimo da prođemo, a onda ako uđemo među osam apsolutno sve je otvoreno”, rekao je trener Petar Mijović.

Ekipa koja želi da uhvati jednu od prve dvije pozicije u grupi G moraće da ostvari jedan važan cilj na tom putu…

“Tek smo na početku, imamo još pet kola, slijede nam dva vezana gostovanja, Cedevita Olimpiji i Virtusu. To su jako teški i zahtjevni protivnici, mi tražimo šansu za makar jedan brejk”, dodao je Mijović.

Strateg Budućnost Volija istakao je koliko je u rotaciji bitan povratnik Vili Rid, startni centar, nakon odrađene suspenzije od dvije utakmice u ABA ligi. U pik-en-rolu protiv Burga bio je neuhvatljiv, ekipi pruža izuzetnu sigurnost u oba pravca.

“Nijesmo isti sa njim i bez njega, ali svaki put kada imamo jednog ili dva igrača manje mi smo u problemu. Vili otvara prostor, obezbjeđuje lagane poene, zatvara reket, sa njim smo konstantiji u skoku, njegov povratak je od izuzetne važnosti i vjerujem da će biti još bolji”, dodao je Mijović.

Send this to a friend