Košarka Plavi gostuju slovenačkom predstavniku u nastavku evrokupa

Mijović uoči puta za Ljubljanu: Cedevita-Olimpija u blagoj prednosti…

Petar Mijović, foto: KK Budućnost Voli

Trener košarkaša Budućnosti Voli Petar Mijović smatra da je Cedevita-Olimpija blagi favorit u predstojećem susretu 2. kola TOP 16 faze Evrokupa.

Ljubljančani će sjutra (20.30) ugostiti “plave”, koji nakon pobjeda nad Burgom i Partizanom u dobrom raspoloženju stižu na megdan slovenačkom predstavniku.

“U ovim okolnostima Cedevita-Olimpija je u blagoj prednosti s obzirom da nijesu igrali prethodni meč u ABA ligi. Imali su mnogo više vremena za pripremu utakmice nego mi i sigurno da je sa te strane blaga prednost na njihovoj strani”, kazao je Mijović.

Strateg “plavih” može da se osloni na sve igrače…

“Nadam se da ćemo naći mogućnosti da u specifičnim okolnostima pripreme utakmicu odigramo na najbolji mogući način i da kroz dobar pristup, energiju, koncentraciju, kroz maksimalan fokus na zadatke tokom 40 minuta tražimo svoj put do pobjede”, poručio je Mijović.

Dva dana poslije Evrokupa, ovi rivali će odigrati odloženi meč petog kola ABA lige.

“Cedevita Olimpija je dobar tim, imaju talentovane igrače, u ABA ligi igraju dobro. Igramo dvije vezane utakmice protiv njih i biće teško. Moramo biti maksimalno fokusirani”, kazao je košarkaš “plavih”, Melvin Edžim.

U drugom meču ove grupe Burg dočekuje Virtus.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor uZ plave
Gost
Kotor uZ plave

Sa jednom pobjedom iz Ljubljane da se vratite! To bi bila prava stvar,oni su mnogo vise odmorniji od nas..

Eto tako
Gost
Eto tako

Upravo tako. Tesko je igrat u ovom ritmu, a posebno sa istim protivnikom 2x u 2 dana . Ipak, ako dobijemo ovo nocas jednom nogom smo u 8 najboljih, a tamo nas ceka Juventud, Monako ili Unikaha. Ni jedna od ovih ekipa ne blista, a posebno Unikaha koja se bukvalno raspada, u zadnjih 10 utakmica 8 poraza od toga zadnjih… Više »

Send this to a friend