Košarka ABA liga

Mijović vjeruje da Budućnost može pobijediti Partizan u Beogradu

Petar Mijović, foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija u neđelju sa Partizanom igraju majstoricu polufinala plej-ofa ABA lige. Pobjednik meča u Beogradu će u završni čin borbe za titulu u regionalnom takmičenju.

Budućnost je posljednji put u gostima savladala Partizan 10. oktobra 2020. godine, nakon dva produžetka, sa 101:99, sjajnom trojkom Danila Nikolića uz zvuk sirene. Tada je na klupi „plavih“ bio Petar Mijović, koji i dalje ima lijepa sjećanja na taj meč…

“To je bila važna utakmica. Prvo, jer su utakmice sa Partizanom posebne, a drugo, bio je početak sezone, drugo kolo, ekipa je bila u formiranju i još nijesmo imali jasnu sliku koliko možemo. Igrana su dva produžetka, sa nevjerovatnim finišem, jer je prvo Mekintajer dao trojku za pola koša prednosti Partizana, na nešto više od sekunde do kraja, a onda je nakon tajm-auta Dačo pogodio trojku za pobjedu. Kad god se sjetim tog meča, uvijek imam pozitivnu sliku pred očima, jer su sve pobjede nad Partizanom, naročito u gostima, posebno značajne”, prisjeća se Petar Mijović u razgovoru za Pobjedu posljednje pobjede Budućnosti nad Partizanom u Beogradu.

Budućnost u nedjelju očekuje potpuno drugačija atmosfera u Beogradu, sigurno pun „Pionir“ i maksimalno motivisan domaćin u namjeri da opravda ulogu favorita u majstorici.

Međutim, nakon pobjede u drugom meču, u „Morači“, i Podgoričani imaju pravo i razloga da se nadaju da mogu da izbore četvrto finale plej-ofa u nizu.

“Sastaće se dva tima koja su dosta oscilirala tokom sezone, u različitim fazama sezone. Mislim da je poraz od Burse i pauza nakon toga ostavila traga na Partizan u prve dvije utakmice polufinala plej-ofa. Tu vidim šansu za Budućnost. Bez obzira kakve su ambicije jednog i drugog tima, teško je pričati o moranju jedne, a rasterećenosti druge ekipe. Ipak se radi o majstorici polufinala plej-ofa, gdje jedan tim porazom završava abaligašku sezonu. Siguran sam da će oba tima biti pod pritiskom.”

Mijović ističe da će nešto veći pritisak imati Partizan zbog igranja na domaćem terenu, ali i zbog propuštene šanse da se domogne završnice Evrokupa.

“U tom dijelu, Budućnost može da traži neku svoju šansu, posebno ako se Partizan ne odlijepi u ranoj fazi utakmice, što je bio slučaj u krajem prve i početkom druge četvrtine u prvom meču. Ako Budućnost uvede utakmicu u željeni ritam i kontrolu, da je svede u „pet na pet“, da se adaptira na agresivnost spoljne linije Partizana, za koju očekujem da bude izraženija u odnosu na prva dva meča, ako iskontroliše izgubljene lopte i igru Partizana u tranziciji, i ako utakmicu uvede u posjed ili dva u finišu meča, mislim da je onda sve moguće. U tim okolnostima šanse su 50-50.”

Mijović ističe da su „Partizan i Budućnost dvije kvalitetne ekipe, koje imaju jako mnogo individualnog potencijala u svojim redovima“.

“Očekujem mušku utakmicu, sa dosta kontakta, u kojoj će intenzitet igre u odbrani biti od presudnog značaja. Vrlo je moguće da će odlučivati i inspiracija nekog pojedinca, kojih ima dovoljno u oba sastava, posebno u „praznim minutima“, odnosno kada je, što mi treneri zovemo „igra bez igre“ i kada su izuzetno važni poeni nekog individualca. Što se Budućnosti tiče, ukoliko se bekovska linija, vrlo iskusna, možda i bolji dio tima, sa Kobsom, Perijem, Popovićem i Silijem, adaptira na agresiju Partizana, posebno na samom početku, ako iskontroliše izgubljene lopte, uz malo bolji procenat šuta u odnosu na prve dvije utakmice, stvarno mislim da može svašta da se očekuje od Budućnosti”, kaže Mijović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Janko Br
Gost
Janko Br

Cekamo te nazad maestro

Levis
Gost
Levis

Ako bi igrali kao prije mjesec ipo,dva mogu.

Prc
Gost
Prc

Dzaba svaka taktika i kvalitet kad ne pogadjamo slobodne suteve i to u zadnjih deset utakmica. Sve mi mirise na to da se vracas u Buducnost,i bilo bi dobro

Send this to a friend