Košarka aba liga

Milojević: Druga četvrtina odlučila pobjednika

Košarkaši Budućnosti Voli ispustili su meč loptu da osiguraju prvo mjesto pred plej-of ABA lige. Podgoričani su večeras izgubili od Mornara 100:92 i sada moraju da se nadaju kiksu Crvene zvezde u preostale dvije utakmice kako bi ostali na vrhu tabele.

Strateg “plavih” Dejan Milojević bio je razočaran nakon meča u Topolici, istakvši da je presudila očajna druga četvrtina njegove ekipe u kojoj je Mornar dao čak 37 poena.

“Počeli smo utakmicu kako treba, poveli desetak razlike i onda smo pomislili da će biti lako. Prestali smo da igramo odbranu, druga četvrtina je bila katastrofalna. Razigrali smo igrače Mornara, a kada se igrač razigra, poslije i kad hoćeš, onda ne ide. Mislim da je druga četvrtina danas odlučila pobjednika”, rekao je Milojević.

„Plavi” su u jednom trenutku gubili sa 17 razlike, ali su došli u situaciju da naprave preokret.

“Imali smo svoje šanse, otvorenu trojku Dela Valea na šest razlike da se vratimo na jedan posjed. U životu je tako – kad energetski ne budeš kako treba i ne igraš odbranu, onda ni bitne lopte ne uđu. Umjesto da budemo prvi, sada smo drugi. Idemo dalje, imaćemo vremena da izanaliziramo, da se oporavimo, zaliječimo neke sitne povrede i spremni uđemo u plej-of”, dodao je Milojević, koji se osvrnuo na partiju protivnika.

“S Pulenom i bez Pulena ovo nije ista ekipa. Pokazao je danas koliko je dobar igrač i koliko je nedostajao Mornaru ove sezone”.

Budućnost je završila ligaški dio sezone sa učinkom 22-4. Crvena zvezda je druga sa 21-3, a Beograđanima je ostalo da odigraju mečeve protiv Krke i Zadra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bulat
Gost
Bulat

U pokušajima da zaboravim Monako, taman kad sam pomislio da je to ipak bila ružna epizoda I da je Budućnost dominantna u ABA ligi,dodje ovo sa Mornarom.Sada drugačije gledam na stvari I uočavam da ima slabosti I to mnogo.Nekako sam razbio I iluziju da je Milojević bezgrešan.Evroliga je još uvijek daleko.Plus se Zvezda razgoropadila I izgleda da ima rezervnog potencijala.

PG zezanje
Gost
PG zezanje

Nije za Evroligu neko ko redovno gubi od Mornara u gostima.

delboj
Gost
delboj

Druga cetvrtina je odlucila sezonu moj dobri Miloje.

Send this to a friend