Košarka

Mitrović: Igrač zadatka, sigurno će biti pojačanje

Edvin Džekson, dva Klarka (Koti i Erl), sada i Aron Kraft Budućnost je juče dovela četvrto pojačanje za sezonu koja je pred nama.

Američki plejmejker (188 cm) rođen prije 27 godina u Findliju (Ohajo) prošlu sezonu proveo je u Monaku i bio rezervni plej u ekipi koju je predvodio selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović. U francuskom šampionatu je u prosjeku na 33 meča postizao 6,8 poena, 3,5 skokova i 3,4 asistencije.

“Budućnost je dobila veliko pojačanje u defanzivi, jednog od najvećih radnika i najboljih momaka sa kojima sa sarađivao”, opisao je Zvezdan Mitrović za Dnevne novine, novog košarkaša “plavih”

“Istina je da je u napadu limitiran, jer da ima i ofanzivne karakteristike igrao bi u Realu. Ipak, igrač je zadatka, a njegovi ljudski kvaliteti su ogromni. Vjerujem da će se uklopiti na pravi način u tim i da će biti prava podrška ofanzivnim opcijama Budućnosti”.

Kraft je nekadašnja zvijezda Ohajo Stejt Univerziteta, a u karijeri je prije Monaka nastupao i za mađarski Solnok, Santa Kruz Voriorse (filijala Golden Stejta) i Trento.

Specijalista je za odbranu, a tri godine zaredom biran je za najboljeg defanzivca liga u kojima je nastupao NBA D liga, italijanski Palakanestro i francuska Pro A liga.

Interesantno da je uporedo sa počecima košarkaške karijere za svoj koledž igrao i američki fudbal na poziciji kvoterbeka, bio je izuzetno zapažen, ali se na nagovor oca, košarkaškog trenera, oprijedijelio za igru pod obručima.

2 Komentara na "Mitrović: Igrač zadatka, sigurno će biti pojačanje"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend