Košarka Novosađanin odigrao dobro protiv Burga

Mitrović podiže formu, nada se borbi za četvrtfinale Evrokupa

Luka Mitrović u posljednjim sedmicama dokazuje da je potez uprave Budućnost Volija, da ga angažuje kao dodatnu opciju na krilnom centru, bio racionalan i dobar. O tome svjedoči rola Novosađanina u pobjedi nad Burgom 108:80 na startu Top 16 faze Evrokupa.

Mitrović je u utorak u ,,Morači” odlično iskoristio svojih 14 minuta na parketu: ubacio je sedam poena, imao četiri skoka ali i dvije bitne ukradene lopte (obje u prvoj dionici, kada se gradila prva dvocifrena prednost). U oba pravca igre bio je bitan za ekipu koja je vrlo sigurno djelovala na terenu.

“Konačno smo na ovom meču protiv Burga došli do nekih laganih poena, što nam je falilo ne samo u porazu od Splita u posljednjem meču ABA lige, nego u nekom prethodnom periodu. Lopta je išla mnogo bolje, što pokazuje i broj asistencija, sa čime smo se mučili. U samoj prvoj četvrtini smo iz dobre odbrane se rastrčali, ušli u dobar napadački ritam. To pokazuje i broj poena i broj asistencija”, kazao je Luka, koji je želio da u fokus stavi timsku igru.

Za ekipu je bio izuzetno važan povratak startnog centra Vilija Rida. Iz dobre igre Amerikanca sigurnost je crpila kompletna cenarska linija. Rid je za 21 minut na terenu imao 16 poena uz dva skoka i blokadu, a iz igre je šutirao sjajnih 10-8.

O njegovom učinku govorio je i Luka Mitrović, ekipa je očigledno bolje igrala pod košem nego u odnosu na prethodne ABA mečeve, kada je Rid bio suspendovan.

“U ovom ritmu, svaki igrač je veoma bitan za nas, a naročito igrač Ridovog iskustva i kvaliteta. To je naš startni, prvi centar, njegovo samo prisustvo na terenu nam mnogo pomaže”, dodao je Luka Mitrović.

Tim sada ima definitivnu reputaciju kandidata makar za četvrtfinale Evrokupa. U Budućnost Voliju to ne doživljavaju kao pritisak…

“Ambicija kluba je pred početak sezone postavljena, što se evropskog takmičenja tiče, da se nađemo tu gdje sada jesmo, a to je Top 16 faza. To smo ispunili, ali ne znači da se zadovoljavamo samim učešćem u Top 16. Ova pobjeda nam je veliki zamajac za nastavak takmičenja, ali i podstrek. Ako uspijemo da ponovimo prikazanu igru protiv Burga, ne vidim zašto ne bi bili u borbi za četvrtfinale”, zaključio je Mitrović.

Budućnost Voli je u meču sa Burgom ne samo oborila klupski rekord po broju postignutih poena u Evrokupu (108), već i rekord po broju indeksnih poena na svojim Evrokup mečevima (čak 137). Imala je 70 procenata šuta za dva i 68 procenata realizacije šuta za tri… Sa druge strane Burg je sveden na svega 78 indeksnih poena.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor uZ plave
Gost
Kotor uZ plave

Mitrovic ako bude igrao kao u zadnjih dvije utakmice onda smo u velikom plusu, prije svega sto je defanzivno dobar

Send this to a friend