Košarka

Mlade crnogorske košarkašice na finalnom turniru WABA lige

Zoran Kašćelan (foto: FIBA)

Ljubljana će danas i sjutra biti centar u kojem će se predstaviti najveći talenti ženske košarke iz regiona u uzrastu do 15 i do 17 godina. Finalni turnir WABA lige u dvije kategorije predstavljaće krunu sezone, a priliku da istorijski uspjeh nadograde još većim rezultatom, imaju kadetkinje ekipe Lovćen/ Budućnost.

Tim sastavljen od dva najbolja crnogorska ženska košarkaška kluba, uspio je da bez poraza stigne do polufinala, gdje će danas od 13 časova igrati protiv Celja.

“Odlazak na fajnal-for za nas je nagrada za dobar rad tokom sezone. Sigurno da ćemo imati veliko iskustvo poslije ovog turnira koji će mnogo značiti djevojkama u nastavku karijera. Razmišljamo trenutno samo o polufinalu, odnosno o meču sa Celjem i želimo da nastavimo dobar niz iz regularnog dijela. Naša želja je da dokažemo da kvalitetom pripadamo samom vrhu regionalnog takmičenja, koje se za nas pokazalo kao pun pogodak”, kazao je trener Zoran Kašćelan.

Ekipa Lovćen/Budućnost prvo je bez poraza bila na turniru u Podgorici, zatim u Dubrovniku i Skoplju, ekipa sastavljena od dva najbolja crnogorska tima, a zatim je u u Zagrebu osigurala plasman među četiri najbolja tima.

Duel protiv Celja, koje je šampion Slovenije u uzrastu do 17 i do 19 godina, biće svakako veliki izazov za naše nove nade.

U drugom polufinalu sastaju se Ilirija – Trešnjevka.

Send this to a friend