Košarka Sedma uzastopna pobjeda plavih u regionalnom takmičenju

Moćna Budućnost srušila i Cedevita Olimpiju

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli savladala je Cedevita Olimpiju, 93:80 stigla do sedme uzastopne pobjede u ABA ligi i učvrstila se na vrhu tabele regionalnog takmičenja poslije 10. kola.

“Plavi” su potpuno zasluženo pred svojim navijačima srušili još jednog direktnog konkurenta u borbi za najbolju poziciju pred plej of.

Podgorički tim sada je usamljen na vrhu sa dvije pobjede više od večerašnjeg rivala i Partizana, koji su im najbliži pratioci na tabeli.

Poslije izjednačene prve četvrtine, Budućnost je u drugoj počela da gradi visoku prednost, koja je na poluvremenu iznosila 13, a poslije serije trojki Nikole Ivanovića sredinom treće četvrtine i maksimalnih plus 23, 78:55.

Uslijedila je mala kriza u igri našeg šampiona, prije svega u napadu na početku posljednje četvrtine, Cedevita Olimpija uspjela je da smanji, ali ne i da ugrozi pobjedu ekipe Petra Mijovića jer nijednom prednost podgoričkog tima nije bila jednocifrena.

“Plavi” su pogodili 10 trojki, odlično su šutirali za dva poena i potvrdili da se nalaze u dobroj formi.

Džastin Kobs ubacio je 20, Nikola Ivanović 17,uz sedam asistencija i četiri ukradene lopte, Danilo Nikolić postigao je 15, a Hasan Martin 14 poena, uz devet skokova.

Kod gostiju 19 poena Blažića, 15 Boutrajta.

Budućnost Voli će u sljedećem kolu gostovati FMP-u, a prije toga “plavi” u utorak dočekuju Galatasaraj u Evrokupu.

Tok meča:
POSLJEDNJA ČETVRTINA:

I dalje samo jedan koš iz igre u posljednjem periodu, ali nakon bacanja Danila Nikolića, opet “plavi” imaju dvocifrenu prednost, 83:72. Još četiri minuta do kraja.

Prvak Crne Gore muči se u napadu, samo dva poena za tri i po minuta u posljednjoj četvrtini. Poslije trojke Blažića, po poena Hopkinsa uz faul i iskorišćeno bacanje, gosti iz Ljubljane smanjuju na 80:69.
TREĆA ČETVRTINA:

Pred posljednjih 10 minuta “plavi” vode 78:63. Gosti su serijom 8:0 u završnici ovog perioda smanjili minus,  a dotad je naš tim bio nezadrživ. Ipak, svakako momci Petra Mijovića imaju lijepu zalihu uoči posljednje četvrtine.

Dvije trojke Ivanovića u nizu, ukupno tri u trećoj četvrtini, 73:52, Budućnost dominira!

Nikola Ivanović se najprije bacio na parket i osvojio loptu, a onda podigao “Moraču” na noge trojkom, 61:45, poslije tri minuta u nastavku.
DRUGA ČETVRTINA:

Trojkom Kobsa sa sirenom za kraj prvog dijela, Budućnost na odmor odlazi sa 13 poena prednosti, 54:41. Odlična druga četvrtina “plavima” je donijela odličnu zalihu. Po 12 poena Bamforta i Kobsa, 10 Danila Nikolića. 10 poena ubacio je Boutrajt za goste.

Nekoliko napada imali su naši momci da povećaju prednost, promašili su Ivanović i Kobs šuteve za tri, što je sa druge strane kaznio trojkom Simonović. 46:37 pred posljednja dva minuta u prvom poluvremenu.

Prodori Ivanovića i Bamforta za maksimalnu prednost od starta 42:31. Sjajno “plavi” šutiraju za dva, 11:14. Polovina druge četvrtine.

Mejers iz reketa, pa Bamfort opet za tri nakon izgubljene lopte Cedevita Olimpije. 36:29 za “plave”, tajm aut zove Rimac.

Pogodio je Bamfort trojku nakon nekoliko promašaja, ali je Boutrajt sa druge strane vezao dva precizna šuta za tri. 31:29 za Budućnost.

PRVA ČETVRTINA:

Sjajna šuterska četvrtina u “Morači”, 26:23 za naš tim poslije 10 minuta. Danilo Nikolić ubacio je 10, Džastin Kobs šest poena.

Danilo Nikolić je u seriji, odličan prodor, pa dvije trojke, Budućnost vodi 15:11 na polovini prve četvrtine.

Šon Kilpatrik je otvorio meč trojkom, pa poenima ispod koša. U sastavu iz Ljubljane na isti način je utakmicu započeo Blažič. Poslije tri minuta rezultat je 7:7.

Startna petorka Budućnosti Kobs, Šehović, Kilpatrik, Danilo Nikolić i Hasan Martin. Sa druge strane na parketu su Miler Mekintajer, Murić, Blažič, Simonović i Stipanović.

“Plavi” kao lideri ulaze u duel sa timom iz Ljubljane i imaju šanse da se trijumfom učvrste na vrhu tabele.

Ekipa Petra Mijovića ima osam pobjeda i poraz, jedan uspjeh više od večerašnjeg rivala.

Zbog toga je večerašnji duel izuzetno važan za prvaka Crne Gore, koji želi da zadrži prvo mjesto u regionalnom takmičenju.

Budućnost je u odličnoj formi, pobijedila je na prethodnih šest utakmica u ABA ligi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Clasic
Gost
Clasic

Samo se nadam , jer se pominjalo jos jedno pojjacanje ..da nece doci.Po prvi put mozemo konacno reci da niko ne treba .idemo po novu titulu ABA!

The Vojvoda
Gost
The Vojvoda

Bra’o podgoričani👊

PG081
Gost
PG081

Vazda !

Covjek
Gost
Covjek

Bravoo!!!

ZDS
Gost
ZDS

Kvota na šestoplasiranog protiv trećeplasiranog (na pola lige) ABA lige je sjutra 1,07. E to je regularnost ove lige. Otud one stotine botova koje pričaju o navodnim navlačenjima sudija protiv srpskih klubova, otud komentari da šampion neće u aba itd.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Vjerovatno i najvaznija pobjeda do sad, narocito zbog momenta u kojem je dosla i njenog znacaja do kraja regularnog dijela lige..Narocito ako se zna da su s ovima prethodnih sezona utakmice bile na jednu loptu..Svaka cast svim igracima, nocas su djelovali kao pravi tim..I naravno mijovicu, koji je podigao tim..Ne treba dizat euforiju, jer bi ona u ovom trenutku bila… Više »

citalac
Gost
citalac

Odlicna igra

Marko
Gost
Marko

Bravo Crnogorci idemo do titule

Malena
Gost
Malena

Nikola Ivanovic je srce i dusa ove ekipe. Hasan Martin kao da je iz Kuča 🙂 – publika ga voli kao da im je rod rodjeni, a on igra puna srce, ne štedeći se. Ajde da i u srijedu ‘Morača’ bude puna, da srecna lica ispratimo Galatasaraj.

Ivan
Gost
Ivan

Nikolu za kapitena!!! Izvanredan momak!

delboj
Gost
delboj

Bravo, prvo mjesto na pomolu, ali je jos rano. Brine pad u prvom dijelu 4/4. Posle 23 razike je zamalo moglo doci u egal… Nije to tecno u napadu kad je Kobs na klupu. Znaci da treba jos par igraca da digne formu. Prije svega Bamfort i Kilpatrik da se malo skocka sa klubom. Eh kad bi se od Ilica… Više »

BBC
Gost
BBC

Ljudi, sto je sa ovim Kirkpatrikom?

delboj
Gost
delboj

Polako, nova sredina, novi saigraci… ja ni ne ocekujem da se on uhoda prije januara ili februara… Postoji timska igra napokon, to je razlog da novim igracima treba vise vremena da se uklope.

ZDS
Gost
ZDS

Van forme je potpuno čini mi se, neuigran. Ako se uigra biće mnogo dobar, a ako ne mrka kapa.

PG081
Gost
PG081

Nema interneta kod pojedinih nocas

Prle
Gost
Prle

Mocna?..vidjecemo ih na gostovanjima..cim predju Bioce.

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Vidjeli smo već. Lagana pobjeda protiv Zvezde u BG, takodje lagana pobjeda protiv Trenta u Italiji, razbijena Arka u Poljskoj, 3 šuta za pobjedu protiv Galate usred Istanbula, pobjeda protiv Mornara u Baru, rekordna pobjeda protiv Mege u BG, rutina sa Igokeom u gostima.

delboj
Gost
delboj

Tiho, Prle, tiho…

Prle
Gost
Prle

Eto nas u Pg..da vas razbijamo kao prosle godine..izadji mala

pLevlja
Gost
pLevlja

vidjeli ih u bg ?

Titograd
Gost
Titograd

Dakle svaka čast svima, ali Hasan Martin je brutalan igrač. Čudovište!

pLevlja
Gost
pLevlja

samo neka ga zadrze i sledece sezone u evro ligi .

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Nemojte samo vi euroligu pominjati,vidjeli smo vas prosle godine😅

Rimel
Gost
Rimel

Kapetane, gledamo i vas sad. Briljirate

Przi
Gost
Przi

Ovo novo pojacanje jos nike pocelo da igra, ostalima svaka cast, ubili su!!! Ajmoooo plaviiiii

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Pospremi ovaj ” mali” klub te ” velike” iz Beograda kao od sale…a nocas i ove iz Zagreba i Ljubljane…tek toliko da se zna da se ” mali” ne sali…

Eviva
Gost
Eviva

Cijela Crna Gora slavi naprijed Buducnost

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Vazi😂😂😂

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Čak i rutinski protiv drugoplasirane ekipe na tabeli. Definitivno ekipa u strašnoj formi. Čestitke!!! Da ne bi gluposti protiv Primorske bukvalno bi imali perfektnu sezonu u ABA. I ovako je ekstra.

Ivan
Gost
Ivan

Bravo Nikolic!!!

Xyz
Gost
Xyz

Sta je sa varvarima sad a igra se sa drugim na tabeli? Nema ih za kombi jedan. Nema Srba sad pa ne mogu partiji da se dokazuju pa ih i nema. Tako je to kad se zivi od mrznje i kad si bivsi navijac 2 kluba iz Beograda pa te biju kompleksi jer navijas za mali klub DPS partije Buducnost.

Mira
Gost
Mira

Što napisa ne znaš ni sam

Sodomaaa
Gost
Sodomaaa

A misli o onom kombiju sto ga je dovezao na ovaj poluprotest nocas cim u komentaru utakmice u istu misao stavlja kombi i dps

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Tebe prijatelju biju kompleksi cim tako komentarises,izgleda da ti je frka sto buducnost dobija pa se śekiras

Makseodavde
Gost
Makseodavde

Strasna igra

Ivan
Gost
Ivan

Ivanovic i Nikolic oduvali! Svaka cast za igru. Srecan sam sto je Ivanovic sve bolji i bolji!

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Gledaj praznih stolica sto se plave fino u apsolutnom derbiju kola. Uvjek se pitam gdje se izgube oni vatreni navijaci kada nam gostuju Zvezda i Partizan zbog kojih nema sanse da mozes doci do karte???

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Oko 5100 gledalaca je bilo. Čak i mnogo više nego što treba za novonastalog mutanta.

delboj
Gost
delboj

A jel’ bi navijao za Buducnost, kad gostuju Zvezda, ili Partizan?

PG081
Gost
PG081

broj ti prazne u EL vase ima ih ne mogu se preborjat… Pionir samo Buducnost moze da napuni

Send this to a friend