Košarka

Mogu li klubovi iz ABA 2 da pokvare već viđeno finale?

Nije blistala Budućnost, nije to uradio ni šampion Mornar u ligaškom dijelu takmičenja, ali su na kraju Superlige zauzeli pozicije koje su planirali. Dva naša predstavnika u ABA ligi u domaći plej-of ulaze sa prva dva mjesta, mnogi ih već vide u finalu, ali i timovi koji su ove sezone igrali ABA 2 ligu željeće da im pokvare planove.

Kreće plej-of, rivali u polufinalu su Budućnost Voli Lovćen i Mornar Sutjeska. Serija se igra na dva dobijena meča, a u slučaju majstorica domaćini će biti Podgoričani i Nikšićani.

Lovćen ima kvalitet i dobrog trenera, ali…

Budućnost će biti veliki favorit ne samo večeras protiv Lovćena, već i u cijelom plejof. Ipak, trener “plavih” Petar Mijović je kroz ligu naučio da opuštanje ne smije biti.

“Liga je pokazala da kada nismo kompletni i kada smo sa manjkom motivacije da svako može da nas dobije. Međutim, ne sumnjam da će motiv u polufinalu biti maksimalan”, jasan je Mijović.

Mladi stručnjak pohvalio je rivala u polufinalu.

“Lovćen je izuzetno kvalitetna ekipa, sa izuzetno dobrim trenerom (Miodrag Kadija, prim aut) i sigurno da ima svoje adute, međutim čini mi se da će prevashodno od našeg pristupa u fazi odbrane zavisiti koliko ćemo im dozvoliti da budu aktivni”, dodao je Mijović i istakao da se nada povratku Nemanje Gordića, kao i da će Edvin Džekson (problem sa Ahilovom tetivom) biti spreman.

Lovćen neće imati šta da izgubi, ali imaće ogroman motiv…

“O motivu ne treba trošiti riječi igraćemo protiv ekipe koja je ove sezone igrala u Evroligi, a i plej-of je uvijek veliki motiv”, jasan je centar Miloš Popović. “Cilj je da odigramo borbeno i koncentrisano tokom cijelog duela. Ako budemo igrali odbranu na nivou na kojem znamo, imamo šanse za uzbudljiv meč’!

Sutjeska nas je već namučila

Finale je zabranjena tema u Baru. U Mornaru dobro znaju da će prije toga morati da budu bez greške protiv nezgodne Sutjeske.

“Čeka nas kvalitetna i iskusna ekipa, koja nas je ove godine namučila u okviru Superlige i koja će nastojati da se plasira u finale. Tek ako uspijemo da prođemo Sutjesku pričaćemo o finalu”, jasan je trener Mornara Mihailo Pavićević, koji u polufnalu neće moći da računa na povrijeđenog Nemanju Vranješa.

Jasnu poruku za Mornar, ali i Budućnost imao je krilni igrač Sutjeske Marko Ćalić.

“Lopta ne zna ko je igrao Evroligu i ABA ligu favorit će na terenu morati da dokaže da je bolji”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Davor
Gost
Davor

Ne znam da li je greska u tekstu ili je takav sistem takmicenja ali nije mi jasno kako majstorica moze da se igra u Niksicu ako je Mornar bio bolje plasiran u prvom delu takmicenja.

Send this to a friend