Košarka Evrokup

Moramo da ih usporimo

Najveću evropsku pobjedu u istoriji kluba košarkaši Mornara upisali su šestog oktobra protiv Unikahe u svojoj “Topolici”. Malo više od mjesec nakon skoro perfektne partije u tom meču na redu je gostovanje istom rivalu Barani večeras (19.30h, Nova sport) gostuju u Malagi u sedmoj rundi Evrokupa.

Ekspedicija “ponosa Bara” je direktno iz Slovenije, gdje je u nedjelju srušena Krka u ABA ligi, otputovala u Španiju kako bi izbjegla bilo kakve komplikacije. Ekipa je uspjela da odmori, a Mihailo Pavićević da vrati u pravi ritam Dereka Nidama i Aleksandra Lazića, koji su se oporavili od korona virusa.

A, u Malagi “mornare” čeka jedna od najjačih ekipa u drugorazrednom evropskom takmičenju, koja je želi osvetu za ubjedljiv poraz u međusobnom duelu.

“Da stvar bude gora po nas, mi smo im jedna vrsta dužnika. Nanijeli smo im prvi poraz od jedne crnogorske ekipe. Sigurno će ući motivisani u ovaj meč”, nema dilemu iskusni stručnjak.

Nakon nešto sporijeg početka sezone Unikaha je uhvatila pravi ritam. Trenutno su lideri grupe B sa četiri pobjede i dva poraza, dok su u domaćem šampionatu nakon devet utakmica na skoru 5:4. Od pomenutog meča sa Mornarom u Baru Unikaha je odigrala devet mečeva i upisala sedam pobjeda i dva poraza. Posljednji na gostovanju Bulonju u prethodnoj rundi.

“Unikaha igra u jakom ritmu 40 minuta, pogotovo na domaćem terenu. Ako počnemo s njima da trčimo i da se nadigravamo u toj tranzicionoj igri, onda nam se ne piše dobro. Moramo biti vrlo mudri, pametni, da probamo da ih usporimo, da im ne damo lake poene iz tranzicije gdje su oni zaista izuzetno jaki i sa pametnim napadom pokušamo da iskontrolišemo tu tranzicionu igru”, zna recept za pobjedu Pavićević.

Bio je Mornar u dobroj poziciji uoči prethodne runde, ali su poraz od Ulma i ostali rezultati zakomplikovali situaciju. Međutim, barska četa i dalje ima sve u svojim rukama.

“Svaka utakmica je meč lopta. Ne samo za nas nego za svakoga. Svih šest ekipa imaju šanse, neko veće neko manje. I mi u svaki meč ulazimo da iskoristimo šansu ako nam se ukaže. Ako jednom dobijete nekoga, onda ne bi trebalo da bude i drugi put iznenađenje. Znamo da će biti izuzetno teško, idemo da damo sve od sebe. Svaki od preostala četiri meča u Evrokupu je meč lopta”, poentirao je Mihailo Pavićević.

Da podsjetimo, meč Budućnost Volija i Bulonja je odložen zbog pozitivnih slučajeva na korona virus u redovima podgoričke ekipe.

Tags
Send this to a friend