Košarka Evrokup

Mornar bez Nidama i Pulena otputovao u Kazanj

Košarkaši Mornara otputovali su sinoć za Kazanj gdje u srijedu od 17:00 sati gostuju Uniksu, favoritu grupe H TOP 16 faze Eurokupa.

U barskoj ekspediciji, pored povrijeđenog Džejkoba Pulena, nema ni Dereka Nidama koji zbog manjih zdrastvenih problema nije otputovao u Rusiju, ali će se priključiti ekipi u Beogradu za meč 18. kola ABA lige sa Megom (nedjelja, 12:00).

“O kvalitetu Uniksa neću da trošim riječi, u to smo se uvjerili u prethodnom meču. Istina, ta utakmica je za nas stigla u specifičnom momentu, nakon duela sa Andorom i Zvezdom, emotivnog pražnjenja koje smo imali u drugom susretu a bogme i potrošnje. To je ujedno bila i naša prva utakmica bez Pulena što je ostavilo traga. Mi smo prvo poluvrijeme bili u igri, imali i rezultat ali je pad koncentracije iskusan rival odmah kaznio. Svaku narednu grešku Uniks je kažnjavao i na kraju je posledica bila ubjedljiv poraz”, prokomentarisao je pred odlazak u Rusiju šef struke Mornara Mihailo Pavićević.

On je dodao da druga utakmica neće biti ista.

“Nema istih utakmica. Mi ni sa pobjedom protiv Uniksa ne bi imali otvoren prolaz u četvrtfinale, to zavisi od mečeva sa Gran Kanarijom i Andorom”, rekao je Pavićević.

Da Barani neće unaprijed podizati bijelu zastavicu protiv favorizovanog rivala u Kazanju, potvrdio je i Sead Šehović.

“Na utakmici u Baru smo vidjeli da ako igramo koncentrisano, da možemo da im pariramo. Idemo u Rusiju da pokušamo da što duže odigramo u boljem ritmu, da budemo što duže u utakmici i da se, ako budemo u najboljem izdanju, nadamo pobjedi, kao protiv Gran Kanarije”, rekao je Šehović.

Send this to a friend