Košarka

Mornar će prve testove imati u Francuskoj

foto: FIBA.com

Šampion Crne Gore u košarci je konačno kompletan pošto se sinoć Mornaru priključio bek Bronson Kejnig, a trener Mihailo Pavićević je do tančina isplanirao pripreme i prijateljske utakmice.

Mornar je počeo pripreme 15. avgusta, trenirao u dvorani Topolica i na tartan stazi stadiona Topolica, od ponedjeljka je u sali OŠ “Jugoslavija”, a u četvrtak se opet vraća u svoju dvoranu.

A iz svog doma će se zaputiti u Francusku kako bi odigrao nekoliko sparing mečeva. Barani se 30. avgusta sastaju sa Elanom iz Šalona, dan kasnije igraju protiv Asvela iz Liona koji trenira Zvezdan Mitrović, a 1. septembra će igrati za konačan plasman na turniru.

Nakon povratka u Bar, naš prvak se 5. septembra seli u Bari, gdje se dan kasnije sastaje sa Brindizijem. Mornar iz Italije odlazi u Prištinu, kako bi 8. septembra odmjerio snage sa Sigalom, a onda će se 12. dana u devetom mjesecu vratiti kući, te će vjerovatno 14. septembra igrati protiv neke domaće ekipe.

Međutim, “mornari” se neće dugo zadržavati u Baru 17. i 18. septembra će boraviti u Beogradu (za 17. se traži protivnik, 18. je rival FMP), a onda će se uputiti u Laktaše gdje će od 20 23 septembra učestvovati na Superkupu ABA lige. Mornar se u četvrtfinalu Superkupa sastaje sa Partizanom, a od rezultata zavisi da li će odigrati još koji meč na terenu Igokee.

Send this to a friend