Košarka ABA liga

Mornar čeka Cibonu: Rivala shvatamo ozbiljno kao Budućnost, Zvezdu ili Partizan

Zbog pomjerene utakmice sa Zadrom na otvaranju ABA sezone košarkaši Mornara upali su u paklen ritam. Unikaha, gostovanje Zadru, a već danas drugo kolo regionalnog takmičenja Brani večeras (18h) u “Topolici” dočekuju Cibonu.

Izabranici Mihaila Pavićevića su u seriji od dvije pobjede, a nastavak se očekuje danas, jer “ponos Bara” je ponovo apsolutni favorit. Nešto slično kao uoči gostovanja Zadru. Iskusni stručnjak je međutim i prije ovog meča pokušao da spusti loptu na zemlju kako ne bi došlo do opuštanja.

“Utakmicu protiv Cibone shvatamo najozbiljnije, kao da igramo protiv Budućnosti, Zvezde ili Partizana. Sve vrijeme insistiram kod svojih igrača da ne dijelimo protivnike na lake i teške, jer je i ove sezone takva podjela besmislena”, jasan je Pavićević.

Ono što je dobra stvar je što u dvorani “Krešimir Ćosić” nije bilo prevelike potrošnje energije glavnih igrača. “Vukovi” u naš lučki grad stižu nakon debakla od Crvene zvezde na svom terenu.

“Cibona je napravila roster oslanjajući se na domaće, mlade igrače koji igraju sa velikom energijom. Ne smijemo dozvoliti da tu energiju pretoče na teren. Traži se pristup kao na ove dvije posljednje utakmice, dakle u punom mentalnom i fizičkom kapacitetu. Svi znamo da je u ABA ligi bilo kakav kiks teško nadoknaditi, valja biti krajnje oprezan, pošto je, kao što kaže poslovica, bolje spriječiti nego liječiti” poentirao je Mihailo Pavićević.

U subotu je Cibona savladala Goricu u domaćem šampionatu i pokazala da je zaboravila poraz od “crveno-bijelih”. A, uz trenera Pavićevića na oprez poziva i krilni centar “mornara” Vukota Pavić.

“Ne zavarava nas težak poraz Cibone na startu. U meč moramo ući kao i u svaki drugi borbeno i maksimalno koncentrisano kako bismo od početka nametnuli ritam i odigrali mirnu utakmiicu” jasno je poručio Pavić.

Hrvatski posrnuli velikan u Bar stiže da se nadigrava.

“Igramo s ekipom koja po kvalitetu spada u sam vrh Evrokupa. Napadački su možda i najtalentovaniji tim Evrokupa, ne samo ABA lige. To su vrlo iskusni igrači koji imaju poene u rukama tako da su oni favoriti u ovoj utakmici. Mi ćemo gledati da popravimo utisak i budemo puno bolji nego što smo bili u prvom kolu. Idemo da pokušamo da se nadigravamo sa Mornarom. Imamo problem zgusnutog rasporeda, ali nećemo se na to vaditi, već ćemo dati sve od sebe”, istakao je trener Cibone Ivan Velić.

Mornar protiv Cibone, deveti put u regionalnom takmičenju. I ovog puta apsolutni favorit.

Send this to a friend