Košarka

Mornar čeka odluku Pulena

foto: KK Cedevita

Džejkob Pulen (29) ovih dana treba definitivno da “prelomi” da li će prihvatiti ponudu Mornara i potpisati za barskog ABA ligaša.

Bivši bek Cedevite, jedna od najvećih zvijezda ABA lige, sa čelnicima crnogorskog vicešampiona u pregovorima je od prve polovine juna.

Ponuđeni uslovi i košarkaški projekat Mornara se uklapaju u njegove planove. Ipak, od prvih pregovora zamolio je da ga Barani sačekaju nekoliko sedmica, da pokuša da pronađe angažman u nekom od bogatih kineskih klubova. Zadati rok Mornar mu je već jednom produžio do kraja juna, a kako sada stvari stoje, Pulen neće uspjeti da pronađe odgovarajući klub u Kini.

Pulen, američki bek sa gruzijskim državljanstvom, prošle sezone za Cedevitu u ABA je na 20 utakmica imao sjajan učinak od 17,4 poena i 1,9 asistencija po meču, uz čak 40,5 procenata šuta za tri poena.

Mornar ima ambiciozne planove ovog ljeta, već je dogovoren povratak bekova Rosa i Volera. Barani ne žele da stanu sa pojačanjima kada je spoljnja linija u pitanju, pa su mete našeg vicešampiona i igrači poput Dereka Nidama, ali i bivšeg plej mejkera Budućnost Volija Omara Kuka.

Njih dvojica su posebno interesantni na tržištu, jer imaju naše državljanstvo.

Očekuje se da do 1. avgusta i početka priprema Mornar kompletira ambiciozan tim, sa ciljem da konkuriše za plej-of ABA lige i titulu u domaćem šampionatu.

Send this to a friend