Košarka ABA liga

Mornar čeka Zadar i uzda se u tradiciju

foto: Mornar

U odloženoj utakmici 14. kola ABA lige sjutra se sastaju Mornar i Zadar, ekipe iz gradova na obali Jadranskog mora koji su, u regionu i šire, najpoznatiji upravo po svojim košarkaškim klubovima.

U posljednih sedam susreta u ABA ligi, svih sedam puta slavili su Barani, tri puta u Baru i četiri puta u Zadru. Barani protiv Zadrana vode 7:2 u pobjedama. Svoje jedine dvije pobjede Zadar je uknjižio u prvoj sezoni Mornara u ABA ligi (2016/17). U prvom dijelu sezone, u Zadru, Mornar je ubjedljivo trijumfovao, 82:66.

Trener Mornara Mihailo Pavićević ne osvrće se na tradiciiju i kaže da njegovu ekipu očekuje teška utakmica jer su Zadrani u usponu forme.

„Poslije veoma zahtjevne utakmice sa Gran Kanarijom u Evrokupu, manje od 48 časova kasnije satajemo se sa Zadranima koji su podigli formu, zabilježili su nekoliko pobjeda, igraju sve bolje i biće veoma težak rival. Već sam rekao da u ABA ligi ove sezone nema lakih protivnika, a nama je svaka utakmica do kraja majstorica za plasman u plej-of. Ekipe Crvene zvezde i Budućnosti su se izdvojile, dok Cedivita Olimpija, Igokea i mi konkurišemo za preostala dva mjesta, a tu je i Mega. Ono što ohrabruje jeste igra iz prvog poluvremena protiv Gran Kanarije. Ukoliko tako budemo igrali imamo razloga da očekujemo plasman među četiri najbolje ekipe u regionalnom takmičenju, jer sve je u našim rukama“, ističe Pavićević.

Aleksandar Lazić očekuje da će se njegov tim opet napraviti pobjednički niz u ABA ligi.

„Mislim da podižemo formu i da ćemo uskoro biti na nivou igrara s kraja prošle i početka ove godiine, bez obzira što su nas poremetile povrede Pulena i Vajtheda. Važno je da sakupimo što više bodova pred rasplet u ABA ligi. Respektujemo ekipu Zadra, ali mi nemamo izbora: moramo da pobjeđujemo, pogotovo na svom terenu“, kaže Lazić.

I protiv Zadrana u ekipi Mornara neće biti Amerikanaca Pulena i Vajtheda koji se još oporavljaju od neugodnih povreda.

Utakmica Mornar – Zadar igra se u dvorani „Topolica“, u četvrtak, 4. marta, od 18 časova.

Send this to a friend