Košarka ABA liga

Mornar cilja prvo mjesto, Pavićević: Ovo je najjača ekipa koju smo imali

Mornar je sa pola snage “arhivirao” Cibonu i ostao na čelu ABA lige – to je cilj kluba do kraja sezone, jasno je poručio strateg Barana Mihailo Pavićević.

“Uvijek kažem ono što mislim, tako je i sada – napadamo 1. mjesto u ABA ligi i uradićemo sve da to ostvarimo. U Evrokupu gledaćemo da odemo što dalje, nećemo se zadovoljiti samo plasmanom u Top 16. Imamo kvalitet da svakome izađemo na crtu, ne plašimo se apsolutno nijedne ekipe, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Igrama smo pokazali da smo na dobrom putu”, poručio je 63-godišnji trener.

Nakon drame na Kanarskim Ostrvima i vrijedne pobjede na startu Top 16 faze Evrokupa, Mornar je večeras rutinski izašao na kraj sa Cibonom. Pavićeviću se pružila mogućnost da rotira sve igrače i pruži im podjednaku minutažu.

“Ovo je najjača ekipa koju smo imali. Ona je djelo našeg arhitekte, mog brata Đorđa. Ovo je grupa izuzetno talentovanih igrača, već sam u Čačku rekao da je meni kao treneru lako kad imam ovakve košarkaše, uvijek možete da izvučete novog keca iz rukava. Ali, kako stvari stoje, nećemo ostati na ovome. Moj brat planira da dovedemo još jedno pojačanje, jer smo sad u igri na oba fronta. Došao je trenutak da pokušamo da napravimo što bolji rezultat”.

Mornar je sada na učinku 12-2, pred derbi sa Crvenom zvezdom u Topolici iduće sedmice.

“Svaka pobjeda u ABA ligi, pogotovo na strani, veoma je bitna za nas u borbi za sami vrh”, zaključio je Pavićević.

Send this to a friend