Košarka

Mornar direktno u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

foto: KK Mornar

Naš vicešampion Mornar najvjerovatnije će nastup u FIBA Ligi šampiona početi u drugoj kvalifikacionoj rundi.

Prošle sedmice je objavljeno da će ABA ligaš morati da počne nastup u evropskom takmičenju u septembru od prve runde kvalifikacija. Ipak, dobra vijest za barski klub stigla je iz Italije. Vareze, nekadašnji šampion Evrope se restruktuira i finansijski oporavlja i odlučio je da u narednoj sezoni ne igra u FIBA LS. Zbogtoga je jedno mjesto u kvalifikacijama zauzela lisabonskaBenfika. Po rangu država, u drugoj rundi šansu dobija Mornar.

Za nastup direktno u drugoj rundi kvalifikacija sada su predviđeni: Antverp, Bon, Lietkabelis, Torun, Burgos, Ventspils, Mornar i Nižnji Novgorod. Iz prve runde šansu će tražiti Kapfenberg, Baken, Donar, Inter Bratislava, Cmoki, Karhu, Legija Varšava, Sodertelje, Bakan, Falko, Benfika, Friburg, Keravnos, Priština, Oradea i Kijev.

Planirano je da prvi mečevi prve runde kvalifikacijabudu odigrani 17. ili 18. septembra, a revanši tri dana kasnije. Utakmice druge runde kvalifikacija na programu su 24. ili 25. septembra, odnosno 28. ili 29. septembra. Mečevi grupne faze počeće 8. i 9. oktobra, a posljednje 14. kolo biće odigrano 4. i 5. februara 2020. godine.

U periodu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona Mornar, koji ima jasnu ambiciju da osvoji titulu prvaka Crne Gore, neće igrati Super kup ABA lige.

Tags
Send this to a friend