Košarka

Mornar dovodi još jedno pojačanje

Đorđe Drenovac (26), krilo sa bogatim internacionalnim iskustvom, potencijalno je pojačanje barskog Mornara do početka ABA sezone.

Beograđanin visok 203 santimetra, prošle sezone igrao je odlično za bundesligaša Miteldojčer. Trenutno je u trening kampu vicešampiona Evrope Fenerbahčea, koji ga je pozvao da pomogne u radu prvotimaca tima Željka Obradovića, u periodu dok je veliki dio igrača na pripremama reprezentacija.

Drenovac je prošle sezone za Miteldojčer bilježio 11,7 poena i 2,9 skokova po meču u Bundesligi. Prethodno je odigrao vrhunski dvije sezone u skopskom MZT-u i bio statistički jedan od najdominantnijih igrača ABA lige.

Mornaru je potrebna čvrstina u igri, a Drenovac je poznat kao izuzetan atleta. Takođe, u narednim sedmicama biće odlučeno da li će biti zadržana sva američka pojačanja koja su dovedena do početka avgusta. Barani su poraženi ubjedljivo na prva četiri pripremna meča predsezone (tri meča na turniru u Francuskoj, pa gostovanje italijanskom Brindiziju u Bariju), a sveukupan utisak je da timu fali čvrstina i energija.

Ekipa je trenutno bez Nemanje Vranješa i Uroša Lukovića (obaveze u reprezentacijama), te Strahinje Mićovića (povreda koja zahtijeva period mirovanja od desetak dana).

Send this to a friend