Košarka

Mornar još nije zaključio roster

Košarkaši Mornara 15. avgusta u Baru će započeti žestok program priprema za novu sezonu, koje će uključiti duele sa vrhunskim ekipama.

Glavni operativac crnogorskog prvaka Đorđije Pavićević je otkrio plan rada a imena protivnika svjedoče o tome da Mornar želi da u nastupajućoj sezoni napravi novi iskorak, nakon prethodne istorijske. O nastupu na vrhunskom turniru u Francuskoj krajem avgusta naš list je pisao prije nekoliko sedmica (konkurencija pet najboljih francuskih timova), a ekipe protiv kojih će se Mornar pripremati u septembru zaslužuju dodatni respekt.

Po povratku iz Francuske nastavljamo pripreme u Baru, a onda odlazimo u Bari, gdje ćemo odmjeriti snage s Brindizijem. Očekuju nas, potom, dueli sa evroligašima Darušafakom i Budućnost Volijem i treninzi u našoj dvorani od 10. do 16. septembra, kada ponovo idemo na put Mislili smo najprije da to budu Zadar i Slovenija, ali smo odustali kad smo saznali da u prva dva kola ABA lige gostujemo u Sloveniji, Olimpiji i Krki, a u četvrtom kolu Zadru. Tako da ćemo, što je definitivno potvrđeno, u Zagrebu 17. i 18. septembra odigrati dvije utakmice, protiv Cedevite i Cibone otkrio je Pavićević. Od 20. do 23. septembra Mornar će igrati u Banjaluci na Super kupu ABA lige, čiji je ove godine domaćin Igokea.

“Ovog ljeta tražili smo jake protivnike kako bismo punom snagom krenuli u dva veoma jaka takmičenja – ABA ligu, gdje su se sve ekipe pojačale i Evrokup o kome ne treba trošiti riječi. Jake pripremne utakmice pokazaće i kakav tim imamo, s obzirom na to da smo izmijenili sastav”, rekao je Pavićević.

Već krajem oktobra u Bar stižu veliki Uniks i Unikaha u okviru mečeva grupne faze Evrokupa, pa je uvodni dio sezone najava spektakularnih mečeva u “Topolici”, koje je Mornar zaslužio rezultatima iz prethodne sezone za pamćenje.

Biće još pojačanja

Prethodnih dana spekulisalo se da je velika želja Mornara za poziciju plejmejkera naš internacionalac Tejlor Ročesti. Pavićević nije želio konkretno o imenima, ali je najavio nova pojačanja nakon Amerikanaca Keringtona, Spajta, Separda i Hrvata Mornara.

Pretpostavlja se da će u klub doći još dva Amerikanca.

“Roster nije zaključen, imamo vremena da intervenišemo i sastavimo ekipu koja će moći da odgovori svim izazovima u idućoj, izuzetno napornoj sezoni”, kazao je Pavićević.

Send this to a friend