Košarka

Mornar ne odustaje od titule, igra se majstorica!

Košarkaši Mornara pobijedili su Budućnost Voli 82:66 u četvrtoj utakmici finala plej ofa, pa će o prvaku odlučivati majstorica u Morači.

FOTO: Anto Baković

Košarkaška sezona u Crnoj Gori imaće veliko finale. Mornar je kao i Budućnost sačuvao domaći parket pa je izborio petu utakmicu u borbi za trofej prvaka. Ovo je bez sumnje najuzbudljivija serija od obnove nezavisnosti, iako nijedan meč dosada nije imao neizvjesnu završnicu.

U večerašnjem susretu u Baru, neizvjesnost je postojala u prvom poluvremenu, ali je u nastavku domaći sastav odigao mnogo bolje i slavio je ubjedljiv trijumf.

FOTO: Anto Baković

Budućnost je odlično ušla u meč, u prva četiri minuta pogodila tri trojke imala prednost od sedam poena, međutim Mornar se brzo vratio, pa su Podgoričani do kraja četvrtine sačuvali samo dva poena viška, 23:21.

Boris Savović je dao 15 poena u prve dvije četvrtine, a gosti su imali i +9, međutim na veliki odmor otišlo se sa vođstvom Barana od tri poena.

Mornar je u 27. minutu na krilima sjajnih Džonsa i Elisa stigao do 63:50 i na taj način je praktično prelomio susret. Istine Suad Šehović je polaganjem poslije ukradene lopte na početku završnog perioda primakao goste na 67:61, ali je Pavić uzvratio trojkom i nakon toga povratka za Budućnost nije bilo.

FOTO: Anto Baković

Junak trijumfa barskog tima bio je Lamont Džons sa 25 poena. Istakao se i Balša Radunović sa 16, dok je poen manje ubacio Oktavijus Elis.

U podgoričkom timu bolji od ostalih bili su Boris Savović sa 18 i Suad Šehović sa 14 koševa.

Odlučujući, peti duel je u utorak u 18 sati i 30 minuta.

Tags
Send this to a friend