Košarka Barani uputili dopis regionalnom takmičenju

Mornar neće da igra posljednja dva kola ABA lige dok se ne završe odloženi dueli

foto: Mornar

Mornar je poslao dopis ABA ligi da neće igrati u posljednja dva kola, sve dok ne budu završene sve ranije odložene utakmice, prenosi Mocartsport.

Barani su naveli da očekuju da će sve utakmice u završne dvije runde početi u isto vrijeme zbog regularnosti.

Međutim, pitanje je hoće li moći da im se izađe u susret zbog obaveza Budućnosti Voli, Crvene zvezde i Igokee na međunarodnoj sceni.

U slučaju da bude među četiri najbolja tima u Evrokupu, Budućnost će morati i da pomjera duel sa Cedevitom Olimpijom (8. april), jer je polufinalna serija od 6. do 14. aprila, a ABA još nema termin odloženog meča Podgoričana sa Igokeom, zato što i tim iz Laktaša ima obaveze u Evropi (FIBA Ligi šampiona) 30. marta, 1. i 4. aprila…

Budućnost bi plasmanom u finale mogla dodatno sve da prolongira, pa bi tako kasnio plej-of ABA lige (peta utakmica finala planirana je za 22. maj), što bi praktično ugrozilo održavanje završnog dijela nacionalnih šampionata, jer je dogovor federacija i FIBA da zbog predolimpijskih kvalifikacija imena državnih prvaka budu poznata najkasnije do 12. juna.

Kao jedino rješenje kojim bi se izašlo u susret Mornaru nameće se odlaganje utakmica posljednja dva kola, ali je pitanje u kojim bi se terminima ti mečevi mogli igrati.

 

Send this to a friend