Košarka evrokup, top 16

Mornari osvajaju Kanarska Ostrva

Daleka, ali suncem okupana Kanarska ostrva domaćin su košarkašima Mornara od nedjelje po podne, a protiv dobro poznate ekipe koja je godinama u vrhu španske košarke Barani otvaraju istorijski nastup u Top 16 fazi Evrokupa. “Ponos Bara” večeras (21h, Sportklub 3) gostuje Gran Kanariji u prvoj rundi grupe H.

Zbog korona virusa i komplikovanih avio konekcija “mornari” su imali problema oko organizacije puta. Pa su na putovanje krenuli u subotu do Beograda, odakle su preko Frankfurta u nedjelju ujutro stigli na konačno odredište.

Interesantno, Mihailo Pavićević i njegovi izabranici imali su prostora za četiri treninga u Gran Kanarija areni, što je rijetkost za timove koji gostuju “kanarincima”. To, trenutna forma, velika doza samopouzdanja razlozi su za veliki optimizam u redovima Mornara pred ovo gostovanje.

“Uz sve dužno poštovanje prema rivalu, koji je godinama jedan od najboljih ekipa u ACB ligi, mi nemamo čega da se plašimo kad smo stigli u ovu fazu takmičenja. Nije bilo loših rivala ni u prvom dijelu Evrokupa u našoj grupi”, rekao je Pavićević u najavi meča.

Protiv ekipe koja je grupnu fazu Evrokupa završila sa osam pobjeda i dva poraza potreban je Mornar u svom punom sjaju. Znaju to svi u redovima barske čete koja će biti rasterečena u ovom duelu.

“Idemo protiv Gran Kanarije da odigramo dobro. To je tim sastavljen od iskusnih i provjerenih igrača, godinama je u vrhu ACB lige i zaslužuje svaki respekt”, nema dilemu iskusni stručnjak.

Glavni igrači popularne Granke ove sezone su Ej Džej Sloter (15 poena u prosjeku), Stenli Okoje (13,6), kao i Tomas Dimsa (12,2). Za razliku od Mornara, koji je odmarao proteklog vikenda, ekipa Porfiria Fisaka savladala je Huventud i upisala sedmu pobjedu u španskom šampionatu.

“I u ovaj meč ćemo ući sa vjerom u sebe, svoj kvalitet, rad i trenutnu formu, koja je u zadnjih mjesec dana vidno podignuta. Eventualnim uspjehom protiv Gran Kanarije napravili bismo ogroman posao”, jasan je Pavićević.

A, meč u Las Palmasu će se pamtiti i po debiju Nemanje Gordića. Iskusni organizator igre u Top 16 fazi ima pravo nastupa za “mornare”, imao je dovoljno vremena da se adaptira, pa se očekuje od njega da već u prvom meču unaprijedi igru.

“Neće biti lako, ali neplanirano smo stigli ranije na Kanarska ostrva, te imali prostora da se odmorimo i da budemo spremni za ovu utakmicu”, poentirao je Mihailo Pavićević.

Kanarska ostrva, Gran Kanarija sjajna pozornica za prvi nastup u Top 16 fazi Evrokupa.

Send this to a friend