Košarka Barani žele da prekinu lošu seriju

Mornar prvi put pod pritiskom: Protiv Borca bez prava na grešku

foto: KK Mornar

Pvi put u sezoni košarkaši Mornara susreli su se sa situacijom da su u seriji od tri poraza. I to sva tri u “Topolici (Andora, Crvena zvezda i Uniks). Na to se i nadovezala povreda Džejkoba Pulena, ali više opravdanja nema, “mornari” se pod hitno moraju vratiti na pobjednički kolosijek kako bi ostali u trci za sami vrh Jadranske lige.

U 17. rundi regionalnog takmičenja izabranici Mihaila Pavićevića večeras (21h) dočekuju Borac.

Protiv čete iz Kazanja vidjelo se koliko će sjajni Pulen nedostajati, ali jasno je da Pavićević i njegovi momci moraju naći rješenje. A, rival nije nimalo naivan, kao što to pokazuje stanje na tabeli. Nakon 14 odigranih utakmica Čačani imaju svega četiri pobjede, a mnogi porazi bili su na jednu loptu.

“Borac ima jako dobar tim koji niko u ABA ligi nije nadigrao. Mi smo u specifičnoj sutuaciji, jer ćemo igrati bez prve napadačke opcije, Džejkoba Pulena. Vidjeli ste protiv Uniksa da su ga igrači, kad je ostajalo desetak sekundi za napad, prosto tražili očima po parketu, pošto smo svi navikli da uglavnom on završava napadačke akcije i to ove sezone veoma dobro radi”, rekao je Pavićević u najavi meča.

“Ponos Bara” je u ovom duelu slavio prilično lako i ubjedljivo. A, isti pristup će morati da bude prisutan i večeras kako bi se serija poraza konačno prekinula.

“U duelu s Borcem moramo od prvog minuta nametnuti naš ritam i zadržati koncentraciju svih 40 minuta, otprilike kako je to činio Uniks protiv nas. Očekujem tešku utakmicu, ali mi nemamo izbora ako želimo u plej-of, moramo da pobjeđujemo”, nema dilemu iskusni stručnjak.

A, prvi put od kada je stigao u lučki grad Džoni Hamilton će biti u rosteru Mornara. Svježa krv je neophodna barskoj četi, međutim…

“Teško je očekivati da će se Hamilton tako brzo prilagoditi na novu sredinu i da će već u prvim utakmicama dati vrhunski doprinos našoj igri, ali mi vrlo brzo to očekujemo od njega. Uostalom, mi smo ga i doveli da nam pomogne”, poentirao je Mihailo Pavićević.

S druge strane, Čačani stižu nakon poraza od Budućnost Volija i Cibone (srijeda), ali i teške povrede jednog od najboljih igrača – Radovana Đokovića.”

“Mornar je jedna od najboljih ekipa u ABA ligi. Ima vrhunske igrače i tim koji odlično funkcioniše. Nadam se da ćemo nakon utakmice sa Cibonom imati dovoljno snage da odigramo dobar meč na gostujućem terenu. Mornar je veliki favorit, u to nema sumnje i potrebe da se previše o tome govori. A od nas se očekuje da pružimo maksimum. Barem koliko je to u ovom trenutku moguće. Takođe, želja nam je da iz svakog meča izađemo još bolji i da dodatno unaprijedimo igru”, rekao je trener Borca Marko Marinović.

Send this to a friend