Košarka

Mornar ruši tradiciju protiv Mege

foto: KK Mornar

Do sada su se tri puta sastali, a sva tri meča pripala su srpskom predstavniku koji je jednom slavio u Baru, a dva puta na svom terenu. Ovog puta, na zatvaranju 2017. godine, u svojoj “Topolici” jure premijerni trijumf i nastavak serije košarkaši Mornara večeras (17h) dočekuju Mega Bemax u 14. kolu ABA lige.

Izabranici Mihaila Pavićevića su imali cijelu sedmicu kako bi se odmorili i pripremili za današnji okršaj, a atmosfera u ekipi je na vrhunskom nivou. Jer, Barani su konačno pronašli pravi ritam i to daje rezultate. Dvije vezane pobjede protiv MZT-a i Partizana u regionalnom takmičenju uz odličnu igru protiv Crvene zvezde, kao i trijumf protiv Solnoka u Fiba Evropa kupu.

“Očekujemo sjajan meč i ovom prilikom pozivam ljubitelje košarke da dođu da nas podrže i zajedno pobjedom ispratimo 2017. godinu. Ogromna pobjeda protiv Partizana dala nam je krila i digla samopouzdanje”, rekao je Nemanja Vranješ koji se osvrnuo i na sastav i Sremske Mitrovice.

“Imamo visoko mišljenje o Megi. To su momci koji su najveći biseri i talenti na jednom mjestu, a Dejan Miloje-
vić ih sjajno vodi”

Tradicija je na strani gostiju koji su slavili u sva tri prethodna meča, ali ekipa iz lučkog grada zna recept za pobjedu…

“Ključ je zaustaviti njihov ofanzivni skok i igru u tranziciji gdje su jako opasni. Ako to uspijemo mislim da imamo realne šanse da upišemo pobjedu”, jasna je poruka iskusnog beka.

Trijumfom u Beogradu u prethodnom kolu Mornar se uključio u borbu za mjesto u plej-ofu. Sa učinkom od šest pobjeda i sedam poraza dijele četvrto mjesto sa Partizanom, Zadrom, FMP-om i Cibonom.

“Naravno da nam niko ne može oduzeti pravo da se nadamo i borimo za mjesto u plej-ofu. Pokazali smo da imamo kvalitet, ali ostajemo čvrsto na zemlji i idemo korak po korak”, poentirao je Nemanja Vranješ.

Send this to a friend