Košarka Barani favoriti protiv Sutjeske

Mornar sanja prvi trofej Kupa pred svojim navijačima

Na krilima veličanstvene pobjede protiv Crvene zvezde Mornar protiv Sutjeske (19.30) kreće u borbu za prvi trofej Kupa u klupskoj istoriji.

Za razliku od Mijovića, Mihailo Pavićević će sigurno imati više problema kada je izbor stranih igrača u pitanju (olakšavajuća okolnost je što Derek Nidam ima naš pasoš), a svakako se očekuje da u polufinalu veću minutažu dobije Marko Mugoša, koji je u drugom planu ove sezone.

“Ako ne uđemo maksimalno ozbiljno od prvog minuta, čeka nas teška utakmica. U Kupu nemaš pravo na kiks i uvijek ima iznenađenja, ali ovaj turnir dolazi u pravom momentu za nas”, istakao je Mugoša za DN.

Barani će za rivala imati ekipu koja je bez poraza u domaćem šampionatu već 17 utakmica, dok se u regionalnom takmičenju bori za plej-of. Naravno, u prvom planu Mugoše i drugova je zaustavljanje Nikole Pavlićevića.

“Sutjeska ima par iskusnih i dobrih igrača, Pavlićević im je lider i ako uspijemo njega da zaustavimo, mislim da smo blizu finala”, jasan je Mugoša, koji je za kraj poručio:

“Mislim da ćemo Budućnost i mi opravdati uloge favorita i da će to finale biti pravi košarkaški spektakl.”

Slično kao Lovćen, Sutjeska će dati sve od sebe da pomrsi račune favoritu i pokvari već viđeno finale.

“Želimo da odigramo najbolje što možemo i da ostavimo što bolji utisak. Konačni rezultat sigurno više zavisi od Mornara koji je veliki favorit, a naš poraz u ovom meču je jedino ako ne pokušamo da napravimo iznenađenje”, poručilo je krilo Sutjeske Marko Ćalić za DN.

Kao i pred svaki turnir prethodnih godina i ove je glavno pitanje – već viđeno finale ili iznenađenje? Da li će Budućnost nastaviti dominaciju (nije osvojila samo 2013. godine), može li Mornar do istorijskog prvog trofeja, ili će Lovćen ili Sutjeska napraviti senzaciju… Vrijeme je za uživanje i košarkaški spektakl u Baru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bojan
Gost
Bojan

I nastaviće samo da sanja i kasnije.

Send this to a friend