Košarka ABA liga, 2. kolo

Mornar se igrao s Cibonom pred derbi sa Zvezdom

Hrvatski timovi, Zadar i Cibona, predstavljali su lak zalogaj za košarkaše Mornara na startu ABA lige.

Nakon rutinske pobjede u dvorani Krešimir Ćosić, Barani su večeras u Topolici preslišali i Zagrepčane rezultatom 109:68.

Utakmica je počela trojkom Filipa Bundovića, što je bilo jedino vođstvo Cibone na utakmici. Mornar je odmah zagospodario terenom i na nešto manje od tri minuta do kraja uvodne dionice imao ogromnih 23:5.

Već tada je bilo jasno da će Barani očekivano lako opravdati ulogu favorita i da će trener Mihailo Pavićević biti u prilici da kalkuliše s minutažom ključnih igrača.

Domaćin je na poluvremenu imao 17 poena prednosti (49:32), da bi razlika do kraja trećeg kvartala porasla i do +31 (78:47).

Raspoloženi Barani nisu povukli ručnu ni u posljednjoj dionici, u kojoj su imali vođstvo od preko 40 poena razlike (98:57, 36. minut).

Mornar je večeras pogodio 65.8% šuteva iz igre, od čega 15 trojki iz 28 pokušaja.

Crnogorska ekipa nadskčila je rivala (38:27), a susret sa “Vukovima” okončala je sa čak 32 asistencije – najviše Derek Nidam, čak deset.

Svi igrači u pobjedničkom timu upisali su se u strijelce. Najefikasniji je bio Marko Jeremić sa 14 poena, Džejkob Pulen i Šehović dodali su po 13, Vukota Pavić i Aleksandar Lazić po 11, a Tejlor Smit 10.

Kod Cibone 22 poena Bundovića, 14 Mata Vucića, 13 Matea Drežnjaka.

Mornar se sada okreće važnoj utakmici sa Brešom u 3. kolu Evrokupa, nakon čega će uslijediti gostovanje Crvenoj zvezdi u derbiju regionalnog takmičenja.

Taj susret zakazan je za 18. oktobar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Браво!

Ridjo
Gost
Ridjo

Boim se ova nova vlast ce da proceslja finansije mornara.💰🏮🏮

Koca
Gost
Koca

Aba liga je liga 4,5 timova,ovi ostali sluze za kos razliku.Zamislite da Mornar se poigrava sa Cibonom Mornar koji je anonimus bio do prije 3 god igrao Cg ligu sa studentskim centrom i Zetom,a Cibona prvak Evrope bivsi i velikan u bivsu Jugu.Ja ne znam zasto ucestvuju i popunjavaju ligu Cibona,Split sto im znaci ucesce da se izivljavaju nad njima

Bjelopavlić
Gost
Bjelopavlić

Mornar anonimus?Odavno se košarka u Baru igra klinac.Bar je dao priličan broj vrhunskih košarkaša,tj.Mornar(Mladost kako se nekad zvao).Ciboni svaka čast i respekt,ali Mornar više ulaže u klub zadnjih godina.ps.zaboravih da podsjetim da je i Boža Maljković bio u Mornaru ’80.Pozdrav stručnjak

Koca
Gost
Koca

Bjelopavlic strucnaj,ako ti je mornar klub za crnogorske uslove i prilike ti onda veze nemas,taj klub nema neku tradicuju niti je evropa cula za njega ja ti o tome pricam jes zadnjih par godina od kad su poceli da ulazu u mornar.Zna se koji klubovi su sinonim za kosarku Partizan,Cibona,Split ili ti Jugoplastika,Bosna,Olimpija i Zvezda.Svaka cast mornaru za trenutnu situaciju… Više »

Milorad
Gost
Milorad

Jel taj Mornar vaterpolo klub?

Dgra PG
Gost
Dgra PG

Šta da radi Mornar kad grad sa tolikom gradskom ekonomijom kao što je Zagreb ne želi da ulaže u svoj veliki brend kao što je Cibona? Mornara se sjećam i u ligi SRJ u drugoj polovini 90-ih i na počecima ABA tamo prije 20 godina. Imao je čak i tada neke igrače afro-amerikance, pa i ogromnog našeg CG centra Radojevića… Više »

1111
Gost
1111

Bravo za Mornar i bracu Pavicevic…puno mi je srce kad vidim ovakve igre Mornara i Buducnosti…ako bog da pa da se sretnu u finale….

Milutin
Gost
Milutin

ABA liga se svela na CG i Srbiju

Marko
Gost
Marko

Samo CG i Srbija direktno ulazu u klubove.

Mekely
Gost
Mekely

Pavicevic rijetko odvratan tip

Podgorica
Gost
Podgorica

Nekako jeste. Ne znam čovjeka, možda utisak vara…

Bjelopavlić
Gost
Bjelopavlić

Mornar🇲🇪💪

Send this to a friend