Košarka

Mornar u Novom Mestu juri bodove spasa

foto: ABA liga

Poraz od Mega Leksa sredinom sedmice im je sve poremetio, u kontra-ritmu su, igrači su bez samopouzdanja… Međutim, idealna prilika da odreaguju poslije neuspjeha i upišu spasonosnu pobjedu je već u ovom kolu košarkaši Mornara večeras (19.00h) gostuju Krki u Novom Mestu u 24. kolu ABA lige.

Ali, ono što djeluje frustrirajuće za četu izabranika Đorđija Pavićevića, osim igre, govori podatak da nemaju pobjedu u gostima ove sezone. Zato, Boris Bakić i drugovi moraju igrati bez nervoze, hladne glave i strpljivo. Jer ta jedna pobjeda vjerovatno donosi opstanak u regionalnom takmičenju…

“Izabrali smo težak put da sačuvamo status u ABA ligi, ali kao što znate na muci se poznaju junaci. Neće biti lako u Novom Mestu, jer i Krki bodovi znače isto što i nama” rekao je Pavićević uoči puta u Sloveniju.

Krka ima isti učinak kao i crnogorski predstavnik, a u prošlom kolu je ubjedljivo izgubila od Igokee.

“Ko u utakmicu uđe trezvene glave i riješen da dobije, dobiće. Vjerujem da je poraz protiv Mege takozvani motivacioni za moje igrače. U suštini ta pobjeda ništa ne bi značila, jer i da smo slavili, morali bismo osvojiti bodove protiv Krke kako bi ostali u ligi” istakao je Pavićević.

Jedan od najiskusnijih u redovima ekipe iz lučkog grada Boris Bakić je jedini bio na nivou u porazu od Mege, ali će večeras morati imati podršku svih ostalih saigrača…

“Uvjeren sam da imamo snage da se podignemo i u izuzetno teškom meču ostvarimo pobjedu”, bio je kratak plejmejker.

Podsjetimo, nakon Krke, Mornar dočekuje Igokeu, pa gostuje MZT-u u Skoplju.

Send this to a friend