Košarka

Mornar želi da igra Evrokup, nijanse će odlučiti šampiona ABA lige

Sjajnim rezultatima i plasmanom u plej-of ABA lige lige košarkaši Mornara osigurali su učešće u Evrokupu u idućoj sezoni, a sportski direktor kluba iz Bara Đorđije Pavićević ne krije želju da ekipa zaigra u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Pavićević želi da Mornar bude jo jači u odnosu na tekuću sezonu, jer bi samo na taj način bio konkurentan ostalim evropskim timovima.

“Naravno da želimo da igramo Evrokup i da je to ogroman izazov za nas. Isto tako smo svjesni da moramo da formiramo znatno kvalitetniji tim koji bi bio konkurentan moćnim timovima koji po kvalitetu nisu daleko od onih koji igraju u Evroligi. Već smo počeli razgovore sa Nidamom, kome ugovor ističe na kraju sezone. Nadam se da ćemo naći zajednički jezik, tj. da će saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo. Ako do toga ne dođe, bićemo ponosni što Nidam ide u moćniji i veći klub, a mi ćemo sigurno dovesti adekvatnu zamjenu, momka koji će kao i Nidam biti vođa. Nosioce igre iz tekuće sezone ćemo takođe pokušati da zadržimo, oni će biti osnova za nadogradnju koju planiramo”, rekao je Pavićević za Sport klub.

On je upitan i da prognozira predstojeće finale regionalnog takmičenja između Budućnosti i Crvene zvezde.

“Mislim da su šanse podjednake. Dvije najbolje ekipe su izborile plasman u finale. Očekujem veliku borbu za trofej. Smatram da će nijanse odlučiti. Zvezda ima više iskustva, nešto veći fond igrača, ali i breme favorita i imperativ pobjede. S druge strane, Budućnost ima mladu i talentovanu ekipu, gladnu uspjeha, koja nema šta da izgubi u finalu koje slijedi, a može da dobije jako mnogo”, rekao je Pavićević.

Finalna serija ABA lige 9. aprila, a Zvezda će biti domaćin prvog meča.

L.Đ.

Send this to a friend