Košarka NEDJELJA JE DAN D U BARU

Mornari, vrijeme je za buđenje

foto: Mornar

Ko zna koji put ove sezone pred košarkašima Mornara je meč koji moraju da dobiju. Ali, za razliku od svakog prethodnog ovo je ključni, nakon kojeg nema nazad i koji nosi ogroman ulog plej-of ABA lige. Barani u derbiju 25. runde regionalnog takmičenja dočekuju Cedevita Olimpiju (nedjelja, 21h, RTCG 2) u “Topolici”.

Ne možemo nazad

Da je situacija normalna poraz od FMP-a u prethodnom kolu koji nikako nije smio da se desi vjerovatno bi ostavio “ponos Bara” bez doigravanja. Međutim, korona virus napravio je haos u rasporedu, pa glavni konkurenti imaju još nekoliko teških mečeva do kraja ligaškog dijela sezone. Zbog toga su izabranici Mihaila Pavićevića i dalje u igri, ali jedina opcija protiv “zmajčeka” sjutra je pobjeda.

“Nedjelja je za nas dan D. Pobjedom ostajemo u trci i možemo da se nadamo plej-ofu, a poraz znači kraj sezone. I računica je jasna ne možemo nazad”, rekao je iskusni stručnjak za Dnevne novine.

Pavićević je nakon meča u Železniku rekao da je “prvenstvo za Mornar završeno i da će do kraja razigravati mlade igrače”. Naravno, glavni cilj ove poruke bio je da razdrma pojedine igrače koji se konačno moraju probuditi.

“Vidjećemo da li smo se trgli. Do sada nas u tim najvažnijim mečevima nigdje nije bilo, to je razočaravajuće i ja to ne krijem. Nedopustivo je onako odigrati meč protiv FMP-a, uz dužno poštovanje. Primiti 60 poena za poluvrijeme u meču koj i vam je biti ili ne biti svaki komentar je suvišan”, dodao je Pavićević.

Znamo šta nam je potrebno

I upravo će taj psihološki momenat, odnosno buđenje biti od presudnog značaja. Vidjelo se i u tom meču protiv “pantera” koliko moćno “mornari” izgledaju kada su koncentrisani i kada imaju pravi pristup. To će protiv slovenačke ekipe morati da bude na vrhuncu.

“Nisam trener koji voli da drži duge govore pred utakmicu. Znamo šta nam je potrebno, više nema popravnog, jer je kraj sezone. Nemamo prava na grešku i nadam se da su svi igrači svjesni toga. Najviše mrzim kada se neka ekipa bori više od nas, to je nedopustivo”, jasno je poručio Pavićević.

Cedevita Olimpija u lučki grad stiže iz Podgorice gdje je u četvrtak izgubila od Budućnosti koja je učinila uslugu najvećem rivalu. Situacija na tabeli je uoči ove runde sljedeća Mornar nakon 23 odigrane utakmice ima 17 pobjeda i šest poraza, dok je na 21 meču četa Jurice Golemca potpisala 16 trijumfa i pet neuspjeha. Do kraja Jaka Blažič i drugovi će igrati dva puta protiv Crvene zvezde što daje šansu “mornarima” da se nađe među četiri najbolja. U slučaju pobjede izjednačiće se sa sjutrašnjim rivalom na tabeli po broju poraza, a i biće bolji međusobno (trijumf u Ljubljani 93:88).

“Znamo ko nam dolazi, poštujemo ih maksimalno, ali nemamo izbora. Jedna su od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Protiv Budućnosti u ‘Morači’ su bili 30 minuta u egalu. Ali, naša jedina opcija je pobjeda”, poentirao je Mihailo Pavićević.

Pulen dobro reagovao na terapiju, ali…

Bio je to sada već daleki 24. januar i derbi u “Topolici” protiv Crvene zvezde klizanje, bolna grimasa i povreda Džejkoba Pulena koja je promijenila dalji tok sezone za Mornar. Međutim, posljednje informacije iz Bara glase da se sjajni američki bek polako vraća treninzima. Prve procjene glasile su da će oporavak trajati od tri do pet nedjelja, ali se sve odužilo.

Novu terapiju na koju je dobro reagovao Pulen je primio u Beogradu (putovao sa ekipom na meč sa FMPom, ali nije bio u konkurenciji) i počeo je u laganom ritmu. Ostaje da se vidi da li će ga tim ljekara “ponosa Bara” osposobiti do kraja ligaškog dijela sezone, ali i to je mač sa dvije oštrice, jer pitanje je koliko će moći da pruži najbolji igrač Mornara nakon duge pauze.

Tags
Send this to a friend