Košarka Barani na turneji

Mornarov izazov u Parizu

Mornaru je potrebna instant reakcija, a gostovanje Bulonj Metropolitanu u Parizu u 4. kolu Evrokupa na programu je svega 46 sati nakon katastrofalnog izdanja, poraza 93:62 od Crvene zvezde u Beogradu.

Večeras (18 h) Barani se nadaju trijumfu i očekuju mnogo bolju partiju.

Eventualni treći trijumf u Evrokupu, prvi u gostima ove sezone, ekipi Mihaila Pavićevića bi olakšao put ka ostvarenju cilja plasmanu u Top 16 fazu. Ipak, protiv jednog od najjačih francuskih timova, atletski dominantne ekipe, biće potrebno najbolje izdanje Mornara. Makar kao u pobjedi nad Unikahom u Baru, u 2. kolu.

Kontrola skoka u porazu od Zvezde u ABA derbiju nije postojala, rival je imao čak 15 skokova više. Mornar je imao poražavajućih 26 izgubljenih lopti, a iz takve dekoncentracije nije se mogao očekivati ni bolji šut od svega 32 procenta realizacije za tri poena. Sve to mora mnogo bolje, odgovornije protiv Bulonja, večeras u Parizu.

Mornar i Bulonj Metropolitan umnogome zavise od partija igrača na “dvojci”. Za francuski tim, Entoni Braun je prvi strijelac (15,7 poena po meču) i drugi skakač (4,7 u prosjeku). Sa druge strane, u barskoj ekipi mnogo se očekuje od Ajzee Vajtheda. Bivši NBA igrač Bruklina je protiv Zvezde ubacio svega dva poena, bez koša iz igre. Trener Pavićević ga je javno kritikovao nakon duela u Beogradu, zbog loših rješenja na terenu na startu treće četvrtine.

“Možda je onakav poraz od Zvezde trebao da se desi, da bi se malo vratili na zemlju i shvatili da nam je potreban timski pristup i fokusiranost na rad i mečeve. Nemamo mnogo vremena da se pripremimo za meč u Parizu, ali imamo priliku da pokažemo da smo već izvukli neke pouke iz poraza u Beogradu”, poručio je trener Pavićević.

Bulonj je ekipa koja bi mogla da odgovara Mornaru to je tim koji je među najlošijim skakačkim u Evrokupu, sa svega 30 skokova u prosjeku. Međutim, Parižani i dozvoljavaju malo skokova rivalu, svega 29,3 po meču, po čemu su drugi trenutno u takmičenju. Ovaj segment igre biće vrlo važan u meču.

Treba obratiti pažnju na visoke igrače Francuza Marei i Žina koji šutiraju za dva poena sa preko 60 procenata uspješnosti. Sa druge strane, Mornar rivalima dozvoljava do sada u Evrokupu čak 38,7 skokova po utakmici (četvrti najlošiji od 24 tima u takmičenju) i to je segment igre na koji ekipa mora obratiti pažnju.

Fokus na fundamentalne stvari u igri, skok, izgubljene lopte, bacanja, nam može pomoći da pokažemo reakciju nakon poraza od Zvezde. A sigurno da nećemo odustati od našeg sistema i stila igre dodao je Pavićević.

Već naredne sedmice Mornar će ugostiti Budućnost Voli, u prvom evropskom duelu crnogorskih košarkaših timova.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG CG
Gost
PG CG

Možete sa koncentracijom u Parizu, vjerujte. Budućnost je izlazila na 13:30. Vratila se francuska ekipa kasnije, ali Budućnost je prelomila opet relativno lagano i pobijedila. Samo je bitno da ne bude kao protiv Ulma. Pad u drugom poluvremenu. Što vam se uostalom desilo i protiv Zvezde, u još težem obliku.

Bulat
Gost
Bulat

Ili ćemo ono protiv Zvezde podvesti pod loš dan ili ćemo opet početi da sumnjamo u domete Mornara.Valjda se opametio da na vrijeme izvuče iz igre pleja koji počinje da divlja.Ako je to bio ključni razlog poraza od Zvezde,a bojim se da nije to bilo jedino.

Send this to a friend