Košarka

Na Olimpiju po oprobanom uspješnom receptu

foto: Mornar/Media Pro

Fantastična serija pobjeda nastavljena je u srijedu protiv Galatasaraja u Evrokupu, a sve izgleda mnogo bolje kada je i igra u pitanju.

Košarkaši Budućnost Volija iz meča u meč pokazuju veću sigurnost, veliku energiju i puno samopouzdanja. Prilika da se nastavi trijumfalni pohod i ovaj oktobar zaokruži pobjedom imaju sjutra veče izabranici Aleksandra Džikića gostuju Olimpiji u Ljubljani u šestom kolu ABA lige (nedjelja, 19h).

“Plavi” su u prethodnom kolu regionalnog takmičenja savladali Mega Bemax, dok je slovenački predstavnik izgubio od Mornara uz zvuk sirene. Bio je to treći poraz ekipe koju sa klupe vodi Gašper Okorn, a imaju i dvije pobjede. Savladali su Igokeu i Megu, a osim Barana izgubili su od Crvene zvezde i Cibone.

“Iskreno, zaslužujemo da razmišljamo o pobjedi i mislim da je ovo odlična prilika da oktobar u kojem smo pokazali dobru igru zaokružimo ovim trijumfom u Ljubljani. Ali, čeka nas teško gostovanje”, rekao je Nikola Ivanović, plejmejker crnogorskog šampiona.

Uprkos tome što nakon prvih pet kola ima negativan skor, Olimpija je pokazala da ima kvalitet i da bi ove sezone mogla da pomrsi račune favoritima…

“Olimpija je nezgodna, ali mislim da uz pristup iz prethodnih mečeva možemo razmišljati o novoj pobjedi”, jasno poručuje odlični organizator igre.

Ono što može biti prednost čete iz Njegoševog parka koja danas popodne putuje u Sloveniju je eventualni umor protivnika. Naime, Olimpija je juče igrala meč protiv Laškog u domaćem šampionatu koji su izgubili 88:82. Ono što se moglo vidjeti u prvih pet mečeva je da forsiraju igru sa mnogo poena. Ivanović i drugovi su pokazali da i u tom stilu mogu igrati ove sezone.

“Znamo da forsiraju brzu igru u tranziciji, sa mnogo trčanja i mnogo poena. Takva utakmica bi njima više odgovarala”, rekao je crnogorski reprezentativac i nastavio.

“Ova dva dana smo iskoristili da analiziramo meč protiv Galatasaraja, ali ćemo sigurno biti spremni za meč u Ljubljani”, poentirao je Nikola Ivanović.

Pored svih problema, u avionu će se naći svi igrači osim Filipa Barovića koji još uvijek nije počeo sa treninzima nakon udarca u oko na meču sa Megom.

Sead Šehović je posljednjih nekoliko mečeva proveo na klupi, ali nije ulazio u igru, dok Petar Popović vuče povredu desne šake, ali igra na svoju odgovornost. Svi ostali su spremni za nastavak trijumfalne serije.

Send this to a friend