Košarka

Nacionalni tim u septembru ne zavisi od Evrolige

foto: fiba.basketball

Svi crnogorski igrači koji će u sezoni pred nama igrati u Evroligi su članovi Budućnost Volija.

To znači da je crnogorska reprezentacija minimalno opterećena sukobom na relaciji FIBA Evroliga, pred drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket.

Prošle sezone u Evroligi igrali su naši Marko Todorović u Himkiju (blizu ugovora sa španskim Huventudom), Bojan Dubljević u Valensiji (nastupaće u Evrokupu u novoj sezoni), Dino Radončić u Real Madridu (pozajmljen Burgosu), Milko Bjelica i Tejlor Ročesti (karijeru nastavljaju u Aziji).

Budućnost Voli je pristala da za dva prva kvalifikaciona meča za Mundobasket pusti reprezentativce da se pripremaju sa nacionalnim timovima kako Crnogorce (Petar Popović, Milić Starovlah, Suad Šehović, Filip Barović, Nikola Ivanović) tako i Edvina Džeksona u Francusku.

“Imamo odlične odnose i komunikaciju sa selektorom Crne Gore Zvezdanom Mitrovićem. Za naredne ,,prozore” kvalifikacija za Mundobasket ćemo razmišljati kad za to dođe vrijeme”, rekao je trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić.

Crna Gora se tako našla u boljoj poziciji u odnosu na direktne rivale u kvalifikacijama za Mundobasket, poput Turske, Slovenije i Letonije, čiji brojni evroligaški igrači neće moći da igraju za reprezentaciju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE
Gost
MNE

Ako Turska nastupi u najjacem sastavu tesko da mozemo ista uraditi u tom mecu, ali imamo pravo da se nadamo da mogu na SP jer sam uvjeren da ovi momci mogu dobiti narednih pet meceva Ukrajinu(kuci i u gostima) i Letoniju( Kuci i u gostima) i Tursku(kuci) koje ce biti znatno oslabljeni u odnosu na Crnu Goru. Ali kada bi… Više »

Send this to a friend