Košarka

Nakon nekoliko prespavanih noći postali smo svjesni velikog uspjeha

foto: KK Budućnost

Kapiten Budućnosti Suad Šehović priznao je da je tek nakon nekoliko dana shvatio kakav su rezultat napravili “plavi” osvajanjem ABA lige.

Crnogorski šampion je u finalnoj seriji sa 3:1 u pobjedama bio bolji od trostrukog uzastopnog prvaka regiona Crvene zvezde.

“Euforija je prošla. Iza nas je nekoliko prespavanih noći i tek sada polako počinjemo da shvatamo kakav smo uspjeh napravili. Krenuli su bukvalno od nule. Formirali nov, mlad tim, sa idejom da u bliskoj budućnosti postanemo konkurentni za osvajanje ABA lige i na evropskoj sceni. Niko nije mogao ni da sanja da će se to desiti već ove sezone. Umorni smo i dalje. Serija je bila ubitačna, ali sreća polako briše umor, jer smo uspjeli da ispišemo novu stranicu istorije kluba”, rekao je za Sport Klub kapiten Budućnosti.

Već od sjutra “plavi” se okreću borbi za trofej u prvenstvu Crne Gore. Počinje Super liga,a glavni rival Podgoričana biće Mornar.

“Vrijeme slavlja je prošlo. Mada, da budem iskren lako je to reći, a teško je izbaciti iz glave sve što se dešavalo u proteklih nekoliko dana, trofej koji držimo u rukama… Ali, moramo da idemo dalje. Očekuje nas Superliga, a ambicije su naravno šampionske. Želimo da sačuvamo oreol nepobjedivosti u Crnoj Gori”, poručio je Šehović.

Budućnost je jedini prvak od osamostaljenja Crne Gore 2006. godine.

Na premijeri će sjutra od 19 sati igrati protiv Sutjeske.

Send this to a friend