Košarka

Namučio Real početkom vijeka, u Podgoricu dolazi zbog prijatelja i Dojč kafe

foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti Volija večeras će izaći na megdan prvaku Evrope u četvrtom kolu elitnog takmičenja, a početku 21. vijeka “plavi” su imali privilegiju da igraju sa Madriđanima u Evroligi.

Iako su izgubili sve četiri utakmice, velika je čast bila odmjeriti snage sa madridskim gigantom, a jedan od košarkaša koji je u to vrijeme sa uspjehom nosio dres Podgoričana bio je i Vladimir Kuzmanović. Bio je član generacije u kojoj su igrali Igor Rakočević, Dejan Radonjić, Željko Topalović, Dejan Tomašević, Saša Obradović, Žarko Čabarkapa,Džerom Džejms…Međutim, u oktobru 2001. Real je slavio u “Morači” 82:72.

“Naravno da se sjećam tih duela protiv Reala jer se tada oni nisu igrali baš svaki dan. Sada ako ste uspjeli da se domognete Evrolige to znači da je i Real u nekom momentu na redu. Početkom vijeka to je bio veliki izazov. Drago mi je da mi je to bila jedna od najboljih utakmica u Evroligi u karijeri (17 poena, četiri skoka), ali na moju veliku žalost zaista sam malo mogao da uživam u tome. Naime, tada smo učestvovali u čak tri takmičenja, YUBA, ABA i Evroliga pa nismo uspijevali ni pošteno da odmorimo, a već bismo ponovo bili na parketu. Zato su mi i sjećanja na tu sezonu pomalo blijeda”, rekao je Kuzmanović za CdM.

Real je tada bio jači od “plavih”, a kako i ne bi kad je “kraljevski” klub predvodio Saša Đorđević, a pored njega navijači iz tog vremena pamte i Dragana Tarlaća, Dušana Vukčevića, Jiržija Zideka, Marka Milića, Žana Tabaka..

“Pogledati sastav Reala iz tog perioda i činjenicu da smo se dosta dobro nosili sa njima, govori o potencijalu koji je ta ekipa imala. Na žalost izgubili smo fokus u moru utakmica koje smo igrali jer bi svakako učinak bio i bolji”.

Kuzmanović vjeruje da će Budućnost Voli odigrati zadovoljavajujuću sezonu u Evroligi. Ističe i da će konačan skor uticati i na rezultate u ABA ligi, takmičenju iz kojeg pobjednik dobija vizu za Evroligu.

“Jako sam želio prvijenac Budućnosti na otvaranju sezone, a vjerujem da su pod tim pritiskom bili i akteri utakmice. Pred sezonu sam bio optimističan i poželio im sedam pobjeda. Još ne odustajem od tog broja. Ipak, učinak u Evroligi će sigurno uticati i na rasplet u ABA ligi jer u slučaju niza poraza teško je ekipu vratiti na pravi put. Naravno pobjede donose veliko samopouzdanje, samim tim i igru sa manje grča. Iako su već izgubili na domaćem terenu od Zvezde s obzirom na dužinu lige, biće još šansi za revanš, ali kako rekoh da bi bili konstantni u ABA, prijeko im je potreban taj prvi trijumf u Evroligi. Real nije tim za to, ali nada uvijek postoji naročito ako se 30 minuta dobre igre protiv Makabija pretvori u dobrih 35.”

Bivši košarkaš Budućnosti bio je gost podgoričkog kluba na utakmici sa Armanijem. Navijači “plavih” nisu zaboravili njegove partije i dočekan je ovacijama ispunjene “Morače”.

foto: KK Budućnost Voli

“Bio sam zaista počastvovan pozivom na otvaranje Evrolige, s obzirom da mi je uz BFC Beočin Budućnost klub u kojem sam proveo najviše sezona uz odlične rezultate. Privilegija je bila putovati sa Paspaljom, odnedavno ambasadorom ABA lige, vidjeti se sa Banjom Vujoševićem, Veskom Barovićem i Danilom Mitrovicem, ljudima koji su s pocetka vijeka vodili klub, družiti se sa Željkom Topalovićem, poželjeti sreću Gašu Pajoviću ili popiti Dojč sa Nikolom Bulatovićem. Vrate se onda i sva sjecanja na sve uspjehe koje smo ostvarili. Naravno prije svega, veliko hvala gospodinu Bokanu na pozivu i druženju na startu nove sezone u Evroligi”, zaključio je Vladimir Kuzmanović.

Real i Budućnost Voli igraće večeras od 21 sat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BG-PG
Gost
BG-PG

Je li Bokan igrao sa njim????😂😂😂😂

Milodrag
Gost
Milodrag

I kačamak kod Hamze…

NBA
Gost
NBA

SRECN I BIRICETNO BUDUCNOST Voli, CG VAS VOLI!!!

Jovo90
Gost
Jovo90

Balsa, procitaj tekst pa komentarisi, covjek je sam pomenuo Dojc u izjavi

Ciciban
Gost
Ciciban

Kuzma legenda

Balsa
Gost
Balsa

O kakvom Dojču pricate? To sam u CG ima, jer je Torzo tako nazvao kafu s mlijekom kad se vratio iz Njemacke

putalj
Gost
putalj

pa e.. i?

BokiBR
Gost
BokiBR

Kakav G O S P O D I N od covjeka.I na terenu i van terena.Vlada Kuzman Veliki!

Pg081
Gost
Pg081

Kuzma legendo!

JAAA
Gost
JAAA

Stegni mi ruku jace 🎶🎶🎶🎶🎶

Mase avetinjo
Gost
Mase avetinjo

🎶🎶🎶🎶i meni se placeee🎶🎶🎶🎶

Send this to a friend