Košarka

Napredujemo iz dana u dan

Košarkašice Budućnost Bemaxa nakon deset dana rada na Zabljaku, gdje su odradile bazični dio, nastavile su sa pripremama za novu sezonu u Podgorici.

S obzirom na to da se dvorana ,,Morača” još rekonstruiše, ,,vučice” dva puta dnevno treniraju u sali dvorane sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore. ,,Plave će krajem mjeseca imati nekoliko jakih provjera, a prije toga Podgoričanke žele da podignu formu.

“Treniramo zaista jako. Na Zabljaku je akcenat bio na kondiciji, a poslije bazičnog dijela, sada se uveliko radi na mnogim detaljima. Kao što već dobro znamo, trener Goran Bošković ima dosta zahtjeva i nastoji da mnogo detalja usavršimo, ali pokušavamo da iz dana u dan napredujemo i da sve zamisli trenera sprovedemo u djelo”, kazala je Nikolina Babić, bek Podgoričanki.

Za razliku od prethodnih godina, ovog puta u regionalnom šampionu nije bilo previše promjena. Veći dio ekipe od prošle sezone i sada je na okupu, a ono što je veoma bitno jeste da je Budućnost Bemax potpuno komletirala roster prije početka priprema, tako da su sve igračice na okupu od prvog treninga.

“Sve što je trebalo, odradile smo na Žabljaku. Imali smo vrhunske uslove, a sada nastojimo, pošto se dvorana ,,Morača još rekonstruiše, da u dvorani Univerziteta odradimo sve što treba”, naglasila je reprezentativka Bosne i Hercegovine.

Nikolina Babić nedavno je produžila ugovor na još četiri godine, a samim tim pokazala da vjeruje da se u Podgorici pravi prava priča i da želi da karijeru gradi upravo u timu koji je već prepoznatljiv u regionu.

Send this to a friend