Košarka Crna Gora sjutra gostuje u Malmeu

Naše mlade dame kreću po još jednu vizu za Evropsko prvenstvo

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore spremna je za novi početak. Selektorka Jelena Škerović skupila je mnoštvo mladih igračica uz nekoliko iskusnijih koje sjutra (15.00) kreću iz Malmea.

Crvene u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostuju Švedskoj. Poslije napornog puta u Skandinaviju Snežana Aleksić i saigračice spremne su za trijumf.

“Novi početak za nas. U finišu prošlih kvalifikacija došlo je do podmlađivanja, a sada nakon EP smo još mlađi tako da je za mnoge igračice ovo veliki izazov”, rekla nam je Aleksić.

Bez obzira što je selekcija izuzetno mlada, to neće puno uticati, jer su sve djevojke silno motivisane da Crnoj Gori donesu novi plasman na šampionat Starog kontinenta.

“Bez obzira što smo nikad mlađi sve vjerujemo da možemo nastaviti kontinuitet, odnosno da opet možemo do Evropskog prvenstva. U grupi smo sa tri tima, pa prostora za kiks nema. Prvi meč ujedno je i najteži”, dodala je Aleksić koja je učestvovala na svih pet Eurobasketa do sada.

Švedska je u četvrtak srušila Izrael na startu, pa su “crvene” vidjele šta ih čeka.

“Vidjeli smo da igraju u najjačem sastavu, jer je iz Kine stigla i Amanda Zahui. Krasi ih odlična igra u reketu, prave mnogo ofanzivnih skokova, ali nadam se da ćemo u odnosu na meč na EP (poraz) sada djelovati bolje i da ćemo ući u meč bez grča i straha”, zaključila je Snežana Aleksić.

Send this to a friend