Košarka

Očekuje nas velika borba, našim ritmom do pobjede

Iskusni Ivan Maraš (31) kao opcija iz drugog plana, naknadno pozvan u reprezentaciju, mogao bi biti važna opcija Crne Gore u meču sa Slovenijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u petak. Prije svega, odlična ofanzivna opcija imaće priliku za prve minute u zvaničnim mečevima u reprezentaciji od finiša kvalifikacija za prethodni Eurobasket u septembru 2016. godine. Maraš ipak ima dugogodišnji staž u nacionalnom timu, a njegov adut je i odlična forma u grčkom Arišu ove zime.

“U izmijenjom smo sastavu, ali i Slovenija ima probleme. Prvak Evrope je takođe bez najboljih evroligaških igrača, neki su povrijeđeni. Ne sumnjamo u njihov kvalitet, i bez najboljih opcija su izuzetno kvalitetni. Slovenci su sigurno u dobrom ritmu nakon osvajanja Evropskog prvenstva, tako da nas očekuje velika borba”, rekao je Maraš.

Ivan je napravio pravu odluku kada je na pola sezone napustio francuskog prvoligaša, tim Šolea. U Arisu, solunskom gigantu, u pet mečeva FIBA Lige šampiona ostvario je odličnih 12,6 poena i 5,1 skok po utakmici. Trojke šutira sa čak 46 procenata realizacije.

“Svi mi koji smo tu imamo zadatak da pred domaćim navijačima, protiv prvaka Evrope, pružimo maksimum. Pobjeda bi bila izuzetno važna i toga smo svjesni. Zbog plasmana u drugi krug, kako bi prenijeli bodove u narednu fazu kvalifikacija. Vjerujem da i u njoj imamo šta da kažemo”, rekao je Maraš.

Podgoričanin, nekada veliki talenat Budućnosti, prethodnih godina igrao je u Vršcu, Mon Inou u Belgiji, grčkom Iliziakosu, dok je najbolje partije pružao u bjeloruskom šampionu Cmokiju iz Minska.

Uz kratku epizodu u Iranu, iza Maraša je bogato internacionalno iskustvo. Za mladu selekciju Zvezdana Mitrovića, tako iskusan igrač je izuzetno važan u rotaciji.

“Moraćemo da stisnemo zube, svjesni smo da imamo šansu za važnu pobjedu. Ja kao najstariji, i svi moji saigrači. Nadamo se podršci navijača, u jednoj kvalitetnoj košarkaškoj predstavi u petak. Imamo zadatak da se držimo jasnog plana igre, nametnemo ritam koji nama odgovara. To je put do trijumfa”, zaključio je Maraš.

Reprezentacija od ponedjeljka trenira u dvorani ,,Verde” u Donjoj Gorici, imaće i priliku da trenira u ,,Morači” uoči meča sa Slovenijom. U direktnom duelu za drugo mjesto na tabeli u grupi važan će biti i ukupan skor u dva meča, tako da su reprezentativci svjesni da moraju biti na visini zadatka.

Send this to a friend