Košarka Evrokup

Ne bavimo se kalkulacijama, želimo brejk

Dva vezana poraza od Ulma i Unikahe doveli su košarkaše Mornara u neočekivano težu situaciju kada je plasman dalje u pitanju, pa će u naredna tri duela izabranici Mihaila Pavićevića juriti sve tri pobjede.

Prva prilika za to je večeras u Italiji, gdje će mornari u slučaju trijumfa eliminisati Brešu iz borbe za Top 16. Meč u dvorani A2A počinje u 20 i 30.

Mornar je za vikend opravdao ulogu favorita protiv Primorske, a iskusni stručnjak je pokušao da podijeli minute i rastereti nosioce igre.

“Gostovanje Breši je jedna od ključnih utakmica. Imali smo meč loptu protiv Ulma koju nijesmo iskoristili iz objektivnih razloga. Kompletna situacija u klubu zbog korona virusa je ostavila traga. Sada su ispred nas tri meča, sva tri sa epitetom ‘biti ili ne biti’, rekao je Pavićević u najavi meča.

Stanje na tabeli je takvo da će Barani morati da osluškuju i rezultate ostalih ekipa. U prvom međusobnom duelu Pavićevićevi izabranici bili su prilično ubjedljivi i sve su riješili nakon prve četvrtine (30:10).

“Mi idemo bez kalkulacija, da napravimo brejk koji bi nas primakao drugoj fazi. Neće biti lako, jer su sve ekipe približno istih kvaliteta, pa to važi i za Brešu, koja još uvijek gaji nade da može u drugu fazu”, dodao je Pavićević.

A, nakon duela sa Primorskom, mornari su bili spremni da krenu autobusom na put dug 1.150 kilometara. Međutim, predsjednik kluba Đorđije Pavićević još jednom je pokazao koliko mu znači ponos Bara.

“Naš predsjednik Đoko nam je organizovao čarter let, kako ne bismo proveli dva dana u autobusu. Nadam se da će igrači cijeniti taj njegov trud, to što misli na nas maltene iz bolesničke postelje i omogućava nam najbolje uslove. Najbolji motiv da pružimo maksimum”, poentirao je Pavićević.

Tags
Send this to a friend