Košarka Mornar ide na noge Uniksu

Ne zavisimo od ove utakmice, ali…

Od tri najteža gostovanja kada je riječ o putovanjima, košarkašima Mornara su “zapala” dva. Prvo, na Kanarskim ostrvima, odrađeno je perfektno (pobjeda protiv Gran Kanarije). Sada je na red došlo drugo. Barani u četvrtoj rundi grupe H Top 16 faze Evrokupa večeras igraju sa Uniksom u Kazanju.

Izabranici Mihaila Pavićevića su prošle nedjelje protiv ruske ekipe bili u igri nekih 15-ak minuta, ali je onda do izražaja došla kratka rotacija ponosa Bara”, ali i suvi kvalitet Uniksa. A, pred goštovanje u Tatarstanu Mornar ima mnogo problema. Osim povrede Džejkoba Pulena, Pavićević neće moći da računa na Dereka Nidama, koji nije otputovao zbog manjih zdravstvenih problema.

“Mi ne zavisimo od ove utakmice, kao što nijesmo zavisili ni od prošle sa Uniksom. Mi ćemo se sa Andorom i Gran Kanarijom boriti za prolaz dalje. Imamo problema sa Smitom i Nidamom, ali koga nema bez njega se mora, ovo je šansa za igrače da se nametnu. Čeka nas teška utakmica, idemo da se nadigravamo”, rekao je Pavićević.

Taj prvi duel u “Topolici” stigao je nakon dva zahtjevna duela protiv Andore i Crvene zvezde. A, nakon tri poraza “mornari” su odreagovali dobrom partijom i sigurnom pobjedom protiv Borca za vikend u ABA ligi. U Kazanju neće imati rezultatski imperativ, jer je jasno da su Džordan Morgan i drugovi apsolutni favorit.

“Na utakmici u Baru smo vidjeli da ako igramo koncentrisano, da možemo da im pariramo. Idemo u Rusiju da pokušamo da što duže odigramo u boljem ritmu, da budemo što duže u utakmici i da se, ako budemo u najboljem izdanju, nadamo pobjedi, kao protiv Gran Kanarije”, rekao je Sead Šehović.

Tags
Send this to a friend